Prethodni članak
Sljedeći članak

Branitelji organizirali likovnu koloniju: Slike će na aukciju, a novac od prodaje Dječjem vrtiću


Jučer je u prostorima Dječjeg vrtića Jurek u Gornjoj Stubici održana 4. likovna kolonija u organizaciji Udruge branitelja Domovinskog rata Sveti Juraj.

Na početku kolonije podijeljeni je materijal (platna i boje), majice sa logom kolonije, te zahvalnice za sudjelovanje.

Okupila su se 33 umjetnika, koja ju naslikala čak 40 slika. – Slike će se ponuditi na aukciji u 11. mjesecu te ćemo sav prihod od prodaje uplatiti dječjem vrtiću za njihove potrebe. Dogovorena je suradnja s Udruženjem obrtnika Stubica te Turističkom zajednicom Gupčev kraj oko organizacije aukcije i prodaje slika – kažu iz udruge branitelja te zahvaljuju vrijednim djelatnicima dječjeg vrtića na doručku i ručku za sudionike, vinarima na donaciji vina te svima koji su svojim angažmanom pomogli oko pripreme i provođenja kolonije, kao i svim umjetnicima koji su se odazvali.

Iz Dječjeg vrtića Jurek pak zahvaljuju udruzi branitelja na organizaciji likovne kolonije i ideji da sredstva od prodaje slika doniraju gornjostubičkom vrtiću.

 - Radosna sam što se u našem vrtiću okupilo toliko dobrih i plemenitih ljudi u nakani da se realizira izuzetno humana ideja, a ta je da sav prihod od prodaje radova ide za potrebe djece u našem vrtiću. Hvala našim dragim prijateljima iz UBDR Sveti Juraj koji su pokretači ove ideje i organizatori kolonije kao i Općini Gornja Stubica koja je pokrovitelj ovog susreta. Ideja za plemenit cilj umjetnicima je sigurno bila motivacija, a prekrasan krajolik na prelijep dan inspiracija – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Jurek Božica Hrestak.

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook