Prethodni članak
Sljedeći članak

DV Jurek je pri kraju: Postavlja se stolarija, montira kotlovnica i kuhinja, a vrata otvara mališanima na jesen

Zgrada dječjeg vrtića u Gornjoj Stubici obuhvaća 3 vrtićke i 2 jasličke jedinice za ukupni predviđeni kapacitet 60 djece vrtićke i 24 djece jasličke dobi


Radovi na izgradnji Dječjeg vrtića Jurek su pri kraju. U ovom trenutku radi se na unutarnjem uređenju, odnosno postavlja se unutarnja stolarija, montira se kotlovnica i kuhinja, vrši postava lampi, soboslikarski radovi. U tijeku je i natječaj za dodatno opremanje i krajobrazno uređenje dječjeg vrtića, a u drugoj polovici ožujka očekuje se tehnički pregled. Otvorenje dječjeg vrtića kao objekta planira se za Jurjevo. A što se tiče same ustanove, dječji vrtić će započeti s radom kada se za to steknu zakonski uvjeti, odnosno ishode sve potrebne dozvole i suglasnosti. Naš plan je, ako sve bude u redu da bi dječji vrtić počeo sa radom slijedeće školske godine – istaknuo je načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić.

Veliki interes za upis djece
Ukupna neto površina dječjeg vrtića je 946 m2. Zgrada dječjeg vrtića u Gornjoj Stubici obuhvaća 3 vrtićke i 2 jasličke jedinice za ukupni predviđeni kapacitet 60 djece vrtićke i 24 djece jasličke dobi čime je povećana dostupnost usluge predškolskog odgoja (prostorni i površinski kapaciteti vrtića sukladno pedagoškom standardu). Postoji veliki interes za upis djece u dječji vrtić, čak i osoba s područja drugih jedinica lokalne samouprave. Upiti su svakodnevni i to nas jako raduje te se nadamo da će kapaciteti vrtića biti u potpunosti popunjeni – dodaje Krizmanić.


Demografska slika
Investicija je vrijedna između 14 i 15 milijuna kuna. Teško nam je procijeniti stvarnu vrijednost budući da još svi radovi nisu gotovi: priključci na komunalnu infrastrukturu, dodatno opremanje, krajobrazno uređenje – ističe. - Dječji vrtić Jurek od velikog je značaja za Gornju Stubicu. Spadamo u jednu od rijetkih jedinica lokalne samouprave na području naše županije koja nema dječji vrtić. Nadamo se da ćemo njegovom izgradnjom bitno utjecati na poboljšanje demografske slike naše općine i da ćemo na taj način uspjeti utjecati na to da mlade obitelji ostanu na području naše općine – zaključio je. 

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; -Krčki most; -Jadranska magistrala (DC8) između Rijeke i Senja (osim na dionici Novi Vinodolski-Senj gdje je zabrana prometa za autobuse n...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program