Prethodni članak
Sljedeći članak

Braniteljske udruge odmjerile snage u kuhanju kotlića, alki u tačkama i visećoj kuglani

Sportske igre branitelja održane su u Gornjoj Stubici


Udruga branitelja Domovinskog rata Sveti Juraj iz Gornje Stubice organizirala je jučer 7. sportske igre branitelja.

Uz članove gornjostubičke udruge, okupili su se brojni članovi prijateljskih udruga iz Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije.

Na samom je početku programa paljenjem lampiona i polaganjem cvijeća kod biste Rudolfa Perešina odana počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Počast su odali okupljeni sudionici, ali i predstavnik Općine Gornja Stubica Ivan Bigec, Krapinsko – zagorske županije Ivanka Znika te izaslanik ministra hrvatskih branitelja Marko Ratković.

Nakon pozdravnih riječi, sportske je igre u Sportskom centru otvorio izaslanik ministra, a potom su održana natjecanja u tri discipline: kuhanju kotlića, alki u tačkama i visećoj kuglani.

U kuhanju kotlića najboljima su se pokazali OKB Gormovi, drugo mjesto pripalo je UDiVDR Bedekovčina, a treće Hrvatskim vitezovima Rugvica.

U alki u tačkama pobijedila je ekipa UDiVDR Bedekovčina, drugo mjesto pripalo je OKB Gromovi, a treće Udziga veterana Satnije Rebels iz Karlovca.

Članovi HVIDRA – e Petrinja osvojili su prvo mjesto u visećoj kuglani, drugo mjesto osvojila je  UDiVDR Bedekovčina 1, a treće ekipa UDiVDR Bedekovčina 2.

Udruga ratnih veterana satnije Rebels iz Karlovca je osvojila i pehar za Fer Play.

Medalje, pehare, diplome i zahvalnice sudionicima je uručio načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić.

Sportske igre branitelja organizirane su pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, a za sve sudionike bila je osigurana hrana i okrjepa te su im podijeljene i majice sa logom 7. sportskih igara.

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook