Prethodni članak
Sljedeći članak

Branitelji organizirali sportske igre i druženje u čast Rudiju


U sklopu Susreta za Rudija, koji se ovog vikenda održavaju u Gornjoj Stubici, Udruga branitelja Domovinskog rata ‘Sveti Juraj’organizirala je 9. Sportske igre branitelja.

Igre su održane jučer u prostorima Sportskog centra, nakon što je prvo položeno cvijeće i svijeće za sve poginule i preminule branitelje i civile iz Domovinskog rata, kod biste Rudolfa Perešina.

Okupljene su pozdravili predsjednik udruge Nenad Barimac te načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, a sportske je igre, ispred Ministarstva branitelja, otvorila voditeljica područnog ureda Ministarstva branitelja u Krapini Ivana Iskrić.

Ekipe branitelja potom su se natjecale u kuhanju kotlića, visećoj kuglani i alki u tačkama. Najbolji kotlić (gulaš) skuhali su iz UDiVDR Bedekovčina, najbolji kuglači su iz Udruge Hrvatski vitezovi 91. Rugvica, a najbolji u alki u tačkama su iz Udruge Prvi hrvatski redarstvenik.

Udruga je svim braniteljskim udrugama uručila zahvalnice i diplome, a najboljima u natjecanju pehare i medalje.

Druženje je nastavljeno tijekom cijeloga dana te navečer, na koncertu Jazz orkestra Hrvatske Vojske i Puhačkog orkestra VZ Gornja Stubica kod spomen biste Rudolfa Perešina.

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook