Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽVS KUD – a Stubica ove će godine, umjesto lani, proslaviti deset godina djelovanja

Unatoč stagnaciji rada zbog pandemije, lani im se pružila prilika za nastup na dva natjecanja u našoj županiji, na kojima su ostvarile odlične rezultate


Nakon dva mjeseca stanke, članice Ženskog vokalnog sastava KUD – a Stubica nastavile su s probama. Okupile su se u prostorijama Kulturno – turističko – informativnog centra u Donjoj Stubici, kako bi 'ponovile gradivo' i dogovorile planove za ovu godinu.

Odlični rezultati na smotrama

Kako nam je rekla potpredsjednica KUD – a Božena Posilović, vokalni će sastav ove godine, umjesto lani kada to zbog pandemije nije bilo moguće, proslaviti deset godina djelovanja. – Mi smo i lani uz prekide i poštivanje epidemioloških mjera uspjele održati dvadesetak proba. Nadale smo se smirivanju situacije i mogućnosti da održimo svečani koncert povodom naše obljetnice, deset godina rada. Međutim, to se nije ostvarilo – rekla je Posilović. Ipak, lani im se pružila prilika da nastupe na dva natjecanja u našoj županiji, na kojima su ostvarile odlične rezultate. Tako su na smotri malih vokalnih sastava KZŽ, za koju je napravljena video snimka pjesme, zauzele treće mjesto, dok im je pak nastup na međunarodnom natjecanju zborova i malih vokalnih sastava 'Zlatna lipa Tuhelj' donio brončanu plaketu.

Poziv za nove članice

– Teško je opisati naše veselje zbog osvojenih nagrada, koje je tim veće zbog neizvjesnosti koju je korona unijela u naše živote. Spomenut ću i izniman trud naše stručne suradnice i dirigentice dr.sc. Mirjane Horvat Fanjkutić, bez koje već spomenute nagrade ne bi bile ostvarive. Poznato je i koliko je kulturni amaterizam bitan u očuvanju tradicije i time se možeš baviti samo ako to iskreno voliš, tako da nas je korona usporila, ali idemo dalje – kaže Posilović te je ovom prilikom pozvala i nove zainteresirane članice da se pridruže sastavu. – Ima nas 11, ali još uvijek ima prostora i dobro došao je još koji glas. Posebno upućujemo poziv mladima. U našem sastavu imamo jednu djevojku, studenticu, pa kada bi se još koja pridružila… Znate kako se kaže: 'Na mladima svijet ostaje' – zaključila je, dodavši kako se probe održavaju dva puta tjedno. Upravo će planiranim koncertom 'Stubici na dar' početkom lipnja obilježiti deset godina djelovanja, dok je za svibanj u planu koncert tradicijskih marijanskih napjeva u Župnoj crkvi u Donjoj Stubici, a, iako je još daleko, u rasporedu je već i Božićni koncert.

 

 

Još članaka iz "Glazba"

Facebook