Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočka škola za umjetnost proslavila lijepu obljetnicu koncertom bivših učenika


Škola za umjetnost dizajn grafiku i odjeću Zabok proslavila je deset godina djelovanja glazbenog odjeljenja.

Tim je povodom jučer u ReGaleriji održan koncert bivših učenika škole, od kojih su mnogi postigli značajne glazbene uspjehe.

Nastupili su Karlo Vlahek na trubi, Stjepan Horvak na harmonici, Doris Tkalčević na violini, Silvio Grden na harmonici, Tihana Car na klarinetu, Roberto Hren na bisernici i Darija Miketić na klaviru.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok glazbeno je odjeljenje dobila prije deset godina.

Otada ima 11 glazbenih programa, među kojima gitaru, glasovir, tamburu, brač, bisernicu, harmoniku te od prošle godine i program pjevanja, a želja im je proširiti se i na druge glazbene programe.

Ravnateljica škole Božica Šarić istaknula je kako su, unatoč skromnim uvjetima rada, učenici dosada postizali vrlo zapažene rezultate na natjecanjima, gdje su osvajali prva, druga i treća mjesta na državnim, regionalnim i međunarodnim razinama.

Deseta je obljetnica velik razlog za slavlje, stoga su tim povodom realizirali projekt Retro perspektive, u sklopu kojega je održan večerašnji koncert koji je okupio bivše učenike škole, a današnje studente glazbenih akademija i glazbenike, a izdana je i knjižica Glazbene retro perspektive.

Održan je i okrugli stol, na kojem su sudjelovali razni akteri s područja Krapinsko – zagorske županije, od studenata, ljudi koji mogu utjecati na razvoj škole i glazbene umjetnosti.

Razgovaralo se o ulozi škole u oblikovanju glazbene scene, publike i društva, a rad škole i rezultate učenika pohvalile su na okruglom stolu i zamjenica župana Jasna Petek ispred Krapinsko – zagorske županije te Petra Vrančić Lež ispred Grada Zaboka.

-Namjera nam je u budućnosti ostvariti bolje uvjete za glazbenu školu, jer imamo puno kadrovskih potencijala, ali i potencijala kod djece koja žele upisati glazbene programe i mogu ostvariti u tome odlične rezultate – rekla je ravnateljica Božica Šarić te zahvalila na podrški Krapinsko – zagorskoj županiji i Gradu Zaboku, kao i Galeriji Grada Zaboka i ReGaleriji čije prostore često koriste.

 

Još članaka iz "Glazba"

Facebook