Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Kvartet Gubec danas u Düsseldorfu razgalio Hrvate izvedbom 'Suze'

Tijekom nastupa, Kvartet 'Gubec' izveo je i poznatu kajkavsku popevku 'Suza za zagorske brege', kojom su probudili snažne emocije među iseljenim Hrvatima


Rajko Suhodolčan, Vinko Ančić, Robert Mikša i Željko Grozaj, koji zajedno čine popularni Kvartet 'Gubec', danas su u njemačkom gradu Düsseldorfu, uz pratnju vrsnog zagorskog pijaniste Darka Berovića, nastupili na svečanoj akademiji povodom tamošnje proslave Dana državnosti Republike Hrvatske.

Kako nam je ispričao Rajko Suhodolčan, čitava ova priča odvila se u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske, a Kvartet 'Gubec' nastupio je za tamošnji hrvatski konzulat. – Konzulat Republike Hrvatske je u dvorcu Schloss Mickeln, koji se koristi za razne konferencije i prijeme Düsseldorfskog sveučilišta, danas poslijepodne organizirao jedan događaj u sklopu proslave nedavnog Dana državnosti, na koju su stigli i mnogi Hrvati iz čitavog tog dijela Njemačke. Dakako, bio je tu i konzul, i gradonačelnik, kao i brojni dugi uglednici – ispričao nam je Rajko koji se sa svojim 'Gupcima' u ovom trenutku još uvijek nalazi u Schloss Mickelnu.

Tijekom nastupa, Kvartet 'Gubec' izveo je i poznatu kajkavsku popevku 'Suza za zagorske brege', kojom su probudili snažne emocije među iseljenim Hrvatima.

Kako je to zvučalo i izgledalo, poslušajte i pogledajte u videu:

Još članaka iz "Glazba"

Facebook