Prethodni članak
Sljedeći članak

Rade Šerbedžija zapjevao u Lisinskom. Zbog ove pjesme razbio je čašu na bini


Glumac i glazbenik Rade Šerbedžija (77) u utorak je održao koncert u dvorani Vatroslava Lisinskog. Započeo je nastup pjesmom nakon koje je srdačno pozdravio publiku, rekavši kako mu je posebno drago što ima koncert u svom Zagrebu, pišu 24 sata.

Atmosferu je ugrijao pjesmom 'Kasna jesen dolazi' koju mu je napisao Husein Hasanefendić - Hus. Nakon svake pjesme imao je kratku pričicu, svojevrstan uvod u onu sljedeću. Ispričao bi kada je napisao tekst, ili tko mu je napisao pjesmu, s kime je pisao ili kome ju je posvetio.

Tako je prije pjesme 'Panonske trešnje' ispričao kako ga je Arsen Dedić poslao na jedan glazbeni festival u Osijek da ju izvede i s njome osvojio drugo mjesto.

Bile su tu recitacije od Ujevića do drugih pjesnika gdje je Šerbedžija publici priuštio nevjerojatnu glumu u kojoj su se mogli doživjeti svi njegovi osjećaji što ga prožimaju dok izgovara stihove.

Dao je da publika uroni u njegovu dušu, a on je vješto vladao već nastalom magičnom atmosferom. Publika je hipnotizirano promatrala svaki njegov pokret i gestu. Za taj odličan ugođaj zaslužan je bio i Zapadni kolodvor koji je pratio glumca vrhunskim izvedbama glazbe. piše Paula Petrović, novinarka 24 sata.

Gosti su mu bili i veliki prijatelji, kako je on i sam rekao, Vlado Kreslin i Damir Urban. A gošća je bila i njegova kćer Lucija Šerbedžija koja je izvela jednu pjesmu i zaplesala na pozornici.

Svjestan svoje veličine, svog značenja, naposljetku onog što ostavlja iza sebe kao svoje stvaralaštvo, postignuće i rad, tako je skromno hodao na pozornici. Dovoljan mu je bio djelić podija, a opet je bio vlasnik cijelog.

Ovacije nakon svake izvedbe mogle su se čuti. Pljesak koji je u nekoliko puta trajao i trajao.

Za kraj koncerta ostavio je 'Ne daj se Ines', legendardnu pjesmu zbog koje je razbio i čašu. Pljesak je bio glasan i jak, a čuli su se uzvici, a kako i ne bi? Nije da svaki dan imaš priliku provesti večer u sjedalu Lisinskog i gledati čovjeka zavidne karijere, ali i talenta, pišu 24sata.

Još članaka iz "Glazba"

Facebook