Prethodni članak
Sljedeći članak

Jam Session na Polygonu okupio rockere iz Zagorja i Zagreba


Tko je protekle subote, 30. rujna, zalutao u Donju Stubicu vjerojatno nije napojio dušu mirom koji inače vlada zelenim zagorskim bregima, jer su se stubičkom dolinom širili gromoglasni rock zvukovi s epicentrom na Extreme Bike Park Polygonu.

Glavni krivci za narušavanje javnog mira bili su Bedekovčanska udruga mladih i Multimedijalni centar STUB-KLUB koji su se odlučili upustiti u zajedničku avanturu organiziranja rock koncerta pod nazivom „Jam Session“. Koncipiran na glazbenom događaju „Bedex Jam“ koji već duži niz godina organizira Bedekovčanska Udruga Mladih (BUMA), glavni cilj Jam Sessiona je obogatiti alternativnu glazbenu scenu Krapinsko-zagorske županije i pružiti mladim (i onim malo manje mladih članova) neafirmiranim bendovima prostor za pokazati svoj glazbeni rad, a na ovom Jam Sessionu priliku za promociju svog rada pružila se bendovima Moxie 8, Grozni gadovi, Hyper Tidez i grupi Pizdoper.

Prvi su nastupili Moxie 8, bend iz Zagreba, koji je prije dva tjedna izdao svoj prvi album pod nazivom „Petlja“. Postavu benda uz bubnjeve i bas gitaru čine čak 3 električne gitare što nikako ne može ostati nezamijećeno na hrvatskom glazbenom nebu, a melodije koje su proizašle iz te brojčane specifičnosti su širile pozitivnu energiju među publikom koja je kulminirala zaraznom melodijom njihove hit pjesme „Nema vremena“ što je bio odličan uvod za žešću glazbenu uvertiru koja je slijedila.

Grozni Gadovi (Zagreb) nastupili su drugi i s njima je umrla bilo kakva sumnja da će ovaj Jam Session biti išta manje od jednog zabavnog okupljanja ljudi koji žude za žešćom glazbom i dobrim provodom.

Komunikacija s publikom bila je na zavidnom nivou kojeg se ni velike zvijezde ne bi posramile, a kad se tome pridoda i činjenica da bend zrači ludom energijom koja se pronalazi u bendovima poput kultnih Vatrogasca… što više reći. “Tko je ovo propustio, definitivno će čuti price, a jednom će kružiti i urbana legenda” – optimistična je ispred organizatora Gabrijela Rogan iz BUMA-e. 

Nakon neviđenog ludila koje su Grozni Gadovi pružili svojim nastupom slijede Hyper Tidez, također iz Zagreba su pred sobom imali zadatak zadržati publiku “na nivou”, no da ove dinamične punk/rock/melodic hardcore zvijeri ništa, osim možda lošeg vica između pjesmi, ne može zaustaviti moglo se naslutiti prvim zvukovima njihovih autorskih pjesama u kojima na površinu izlazi idejno i tehničko bogatstvo benda. Dečki su definitivno zaslužili titulu tehnički najpotkovanijeg benda ovog Jam Sessiona.

Za kraj samog spektakla na pozornicu su došle mlade zagorske snage iz Pregrade nevinog naziva Pizdoper. Publika je guštala uz miks autorskih pjesama i covera rock i hard rock svjetskih standard. Da je ovaj bend spreman napraviti pravu rock feštu možda najbolje govori činjenica da ih na pozornici prati plavi, nikako statični bide koji se uglavnom tijekom natupa može pronaći na ramenima frontmena, ali i razdragane publike.

Kako bi priča, osim audio, bila i vizualno zaokružena STUB-KLUB je osmislio i postavio impresivnu rasvjetu te izradio posebnu pozornicu od paleta, a pozadinu pozornice činio je masovni kolaž sastavljen od plakata sa različitih koncerata u Hrvatskoj unatrag 20 godina što je pridonijelo samome dojmu čitavog koncerta. Pozitivni komentari samih izvođača su bili usmjereni na Park Polygon kao mjesto velikog potencijala budućih rock svirki i koncerata i ne smije se dopustiti da ostane neiskorišteno stubičko blago.

“Jam Session Donja Stubica” pokazao se kao jedan živ, glasan i kvalitetan dodatak svim ostalim ovogodišnjim rock događajima u Krapinsko-zagorskoj županiji - zaključak je Zvonimira Babića ispred STUB-KLUB-a, a zajednička organizacija ovakvog događaja kao što je bila između BUMA-e i STUB-KLUB-a pokazali su kako kad se male ruke slože, odličan rock koncert se u KZŽ složiti može!

 

Još članaka iz "Glazba"

Facebook