Prethodni članak
Sljedeći članak

Izvrsni rezultati za mlade Gornjostubičance za glazbenom natjecanju!


Učenici Osnovne glazbene škole pri OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, Erika Jakšić i Ivan Kondres, osvojili su, svako u svojoj kategoriji, izvrsna druga mjesta na festivalu i međunarodnom natjecanju gitarista, koje je održano u Sarajevu.

Postignuti rezultat tim je veći, kako je učenike, ali i za gornjostubičku školu, jer je ovo prvi puta da su učenici škole sudjelovali na nekom natjecanju, pa tako i Erika i Ivan.

-Imali su izvrsne nastupe i profesor Nikola Šrajbek, Ivanov mentor, i ja izuzetno smo ponosni na njih – istaknuo je prof. Matija Ruk, Erikin mentor.

Međunarodno natjecanje u Sarajevu okupilo je gitariste uglavnom iz ovog dijela Europe, a bilo je i natjecatelja iz Engleske i Njemačke. – Bilo je to njihovo prvo natjecanje. Mi smo mlada škola. Erika je treći razred glazbene škole, a Ivan četvrti. Oni su korona generacija, kada nije bilo normalne nastave, što je glazbenicima itekako bitno. Tim više, bili su odlični! – kaže prof. Ruk, dodavši kako je, više od postignutog rezultata, važno da odrade dobar nastup i da budu zadovoljni.

-Rezultat je najmanje važan, ni itekako smo ponosni. Važno je iskustvo koje oni donesu s takvih natjecanja. Kad smo se vraćali doma, pitao sam ih hoće li sada ostaviti gitare po strani i odmoriti, obzirom da smo naporno vježbali zadnjih mjeseci, no oni su, puni dojmova, rekli da tek sad imaju volju. Ljepota glazbe su i nova poznanstva i druženje te jedna dobra prilika za upoznavanje drugih profesora i poznatih gitarista, važno je da se za nas zna – kaže prof. Ruk, zahvalivši Osnovnoj školi Matija Gubec i ravnateljici Sanji Knezić, što su omogućili sudjelovanje učenika na ovom natjecanju.

U to da će se za ove mlade talente znati i da će u budućnosti postići velike uspjehe, uopće ne sumnjamo. Gornja Stubica je, naime, već desetljećima poznata po tradiciji glazbe i talentima koji se prenose s koljena na koljeno, stoga je važnost Glazbene škole u ovom kraju i te kako bitna. Glazbena škola trenutno ima 27 gitarista, koje vode profesori Matija Ruk i Nikola Šrajbek. – Interes je jako velik i to nam je posebno drago. No, nažalost, ne možemo primiti sve, zbog čega imamo i audiciju, koja će biti uskoro – najavio je prof. Ruk.

Još članaka iz "Glazba"

Facebook