Prethodni članak
Sljedeći članak

[Glazbena poslastica u Kinu Zabok] Požurite po karte za koncert J.R. Augusta

Karte za koncert ovog petka, 6. svibnja, možete kupiti preko sustava Eventim na eventim.hr, ali i na benzinskim crpkama Petrol i kioscima Tiska, također preko sustava Eventim


Ovog petka, 6. svibnja, koncert će u Multimedijalnom centru, odnosno Kinu Zabok, održati domaći glazbenik Nikola Vranić, poznat kao J.R. August. Nije mu ovo prvi nastup pred zabočkom, odnosno zagorskom publikom, no uoči koncerta odlučili smo ga upitati što je ovoga puta pripremio te jesu li se slegli dojmovi nakon izlaska novog albuma i spotova.

Odlične recenzije

-Nisam mislio da će recenzije albuma biti toliko dobre, jer sam se i sam pribojavao 'prokletstva drugog albuma'. Povijest nas uči da se autori i izvođači najčešće 'spotaknu' na drugom albumu, iz nepoznatih razloga. Drago mi je da se to meni nije dogodilo! Publika je također super prihvatila album, a nakon prvog koncerta kojeg smo održali prije nekoliko dana u samoborskom kinu vidimo da su pjesme i koncertno 'jake' – otkrio nam je Nikola, koji je nedavno izašli album 'Stil waters' počeo promovirati uživo, pred publikom.

Vlastiti kućni studio

Album je, kaže, nastao u vrlo kratkom vremenu, krajem 2020. i početkom 2021. godine. – Tada sam se odlučio 'baciti na glavu' i kupiti opremu za snimanje i svoju sobu preurediti u kućni studio. Na kraju je to ispala jedna od najboljih odluka koje sam donio u životu! – kaže Nikola, pojasnivši kako je album inspiriran temama koje su nam svima poznate, zbog situacije u kojoj smo se našli zadnjih godina, a to su izoliranost, nepovjerenje, samoća, anksioznost, depresija i zbunjenost. – Naravno, album nudi i moguća rješenja na neke probleme, s naglaskom na ono najvažnije, a to je da čim više opraštamo jedni drugima. Spotovi su 'produžetak' albuma i, naravno, prate temu jer je album konceptualan. Jako sam zadovoljan jer sam napokon uspio ispričati najpoznatiju priču svih vremena kroz prizmu 2022. godine, a to mi je oduvijek bila velika želja – priznao je Nikola, koji je ove godine dobio i Plaketu Krapinsko – zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini, koju će, zasigurno, smjestiti negdje među kipiće Porina koje je osvojio za svoja glazbena ostvarenja.

Novi imidž

Upravo će pjesme s novog albuma, ali i s prethodnih, Dangerous Waters i Murky Waters, ovog petka odsvirati publici u Zaboku. – Publika može očekivati stare i nove pjesme i svojevrsno duhovno 'čišćenje', ali i moju novu frizuru i obleku – najavio je simpatični Zabočanin, koji i sam jedva čeka ovaj nastup. Karte za koncert ovog petka, 6. svibnja, možete kupiti preko sustava Eventim na eventim.hr, ali i na benzinskim crpkama Petrol i kioscima Tiska, također preko sustava Eventim.

 

Još članaka iz "Glazba"

Facebook