Prethodni članak
Sljedeći članak

Barbara Suhodolčan o novoj pjesmi i spotu: 'Pusti me da plešem' spoj je pozitive i melankolije


Pred nekoliko je dana publici predstavila novu pjesmu i njoj pripadajući spot, pa smo tom prilikom porazgovarali s našom Krapinčankom Barbarom Suhodolčan

ZL: Kada je nastala pjesma 'Pusti me da plešem'? Tekst, glazba i aranžman su tvoji?

Barbara: Pjesmu sam napisala ove godine, prije par mjeseci, a prije ljeta smo počeli sa studijskim snimanjima. Preko ljeta sam pustila da to malo 'odleži', da mi sjedne i da vidim trebam li što mijenjati. U rujnu smo snimili spot i to je bilo to! Glazba, tekst i aranažman su moji, volim držati sve pod kontrolom i da ispadne sve kako sam ja zamišljala. Voljela bih da tako ostane i za cijeli album.

ZL: Što si htjela poručiti pjesmom? Vrlo je vesela, pozitivna, kako bi ju sama okarakterizirala?

Barbara: Pjesma je vrlo vesela i pozitivna, ali ima tu jednu melankoličnu notu, što se meni jako sviđa. Volim takve oprečne stvari. Tekst govori o slobodi uma i tijela, a glazba je vrlo prozračna i pitka.

ZL: U spotu je prepoznatljiv Samobor, kako je odabrana lokacija? Kada je sniman spot? Tko ga je radio, osmislio i kako je prošlo snimanje?

Barbara: Ja kad pišem pjesmu, u glavi mi je odmah kompletan proizvod. Ne mogu napisati samo tekst ili samo glazbu. Uvijek mi dođe jedno s drugim, a tako i ideja za spot, lokacija, stajling, otprilike mi je sve u glavi. Htjela sam gradić koji ima puno šarma, a to upravo i je Samobor. Djeca su slučajno upala u kadar, ali naravno tražili smo dozvolu roditelja za korištenje u videu. Slatko je ispalo!

ZL: Tko se pobrinuo za styling, frizuru, šminku?

Barbara: Haljina je brenda Sherri Hill, meni najdraže dizajnerske kuće. Njihove kolekcije i najčešće nosim, a njihov distributer u Hrvatskoj je salon za haljine i vjenčanice I Do Weddings. S njima sad već neko vrijeme surađujem, tamo sam šivala haljinu za C'est la vie, kao i mnoge druge za svakakve prigode. Stvarno imaju prekrasnu ponudu i izuzetno su ljubazni i profesionalni. Za frizuru je zaslužna divna Anamarija Josipović iz salona Style by love. Na svim koncertima, snimanjima, intervjuima, uvijek je Anamarija uz mene, brine za moju kosu.

ZL: U zagrebačkom kazalištu “Luda kuća“ nedavno je održana premijera koncertnog spektakla “C’est la vie!”, o čemu se točno radi?

Barbara: C'est la vie je moj dugo, dugo priželjkivan projekt. Koncert koji je spoj mjuzikla, operete, cabareta, francuskih šansona i talijanskih kancona sve u obradama ciganskih i latinskih ritmova, tanga, bossa nove, čardaša. Željela sam spojiti sve te žanrove na jednom mjestu, uz bend, glumu, ples i interakciju s publikom. Konačno se to ove godine i obistinilo. Osnovala sam ansambl C'est la vie, koji čine 4 instrumenta, klavir, harmonika, gitara i kontrabas. Imali smo već nekoliko gostovanja i premijeru, sad se spremamo za dalje.

ZL: Kakvi su tvoji daljnji planovi?

Barbara: Pošto smo pokrenuli C'est la vie, sad ćemo svakako nastaviti s gostovanjima, a možda ćemo napraviti i još koju izvedbu u Ludoj kući, ovisno o epidemiološkoj situaciji. Spremam novu pjesmu za zimu, pa sad počinjem i na tome raditi. Uskoro počinju pripreme za božićne i adventske koncerte, tako da će opet biti radno.

 

Još članaka iz "Glazba"

Facebook