Prethodni članak
Sljedeći članak

U grad Krapinu i općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj uvodi se optika vrijedna 60 milijuna kuna

Početak same implementacije očekuje se u 2022. godini. Dijelovi optičke mreže će se puštati u rad sukcesivno, kako budu izgrađeni, a cjelokupna optička mreža na navedenom području bit će puštena u rad najkasnije do kraja 2023. godine


Hrvatski Telekom, najveći privatni investitor u digitalizaciju u Hrvatskoj započeo je s implementacijom najmodernije optičke infrastrukture na području Grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, što će za otprilike 10.300 korisničkih jedinica (stanovi/kućanstva, poslovni i javni korisnici) na spomenutom području značiti uživanje u gigabitnim brzinama i najbolje iskustvo u korištenju telekomunikacijskih usluga. Partner Hrvatskog Telekoma u realizaciji ovog projekta je općina Đurmanec.

Hrvatski Telekom je krajem 2020. godine pokrenuo postupak nabave za projektiranje i izgradnju optičke mreže za navedena područja te se odabir ekonomski najpovoljnijeg izvođača radova očekuje najkasnije u lipnju ove godine. S odabranim izvođačem će Hrvatski Telekom u ovoj godini završiti projektiranje optičke mreže, a početak same implementacije očekuje se u 2022. godini. Dijelovi optičke mreže će se puštati u rad sukcesivno, kako budu izgrađeni, a cjelokupna optička mreža na navedenom području bit će puštena u rad najkasnije do kraja 2023. godine.

Osim za vrhunsko iskustvo kućne internetske povezanosti, koja je neophodna za rad od kuće, održavanje nastave na daljinu i uživanje u zabavnim sadržajima poput gaminga, realizacijom ovog projekta unaprijedit će se korištenje naprednih digitalnih proizvoda i usluga poput e-Građani, e-škole, e-zdravlje, e-parking i ostalih projekata iz domene pametnih gradova.

„Hrvatski Telekom i u ovim izazovnim vremenima nastavlja s ulaganjima u optičku infrastrukturu te mi je drago što će brz i kvalitetan pristup internetu omogućiti čitavoj zajednici grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj povećanje gospodarske aktivnosti i kvalitetu života građanima“, izjavio je Milan Meden, direktor Sektora za implementaciju i operacije u pristupnoj mreži u Hrvatskom Telekomu.

„Kao načelnik pozdravljam ovu vrijednu investiciju kojom će se osigurati najbrža i najkvalitetnija telekomunikacijska mreža za sve žitelje našeg područja. Trudimo se stalno raditi na projektima koji će dodatno poboljšati kvalitetu života. Uz sva druga ulaganja, danas nam kvalitetan i brzi internet itekako može pomoći da imamo što kvalitetniji svakodnevni život i poslovanje“, izjavio je Damir Belošević, načelnik općine Đurmanec.

Još članaka iz "Ðurmanec"

Facebook

Predmet na kolniku na autocesti A1 na 7+000 km između čvora DONJA ZDENČINA i naplatne postaje DEMERJE u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program