Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Đurmanec angažirala statičara za obilazak objekata oštećenih potresom

Obiđena su ukupno 22 stambena objekta


S obzirom da su mještani s područja općine Đurmanec – vlasnici stambenih objekata u proteklom razdoblju prijavili određena oštećenja, kao posljedice potresa, Općina Đurmanec je angažirala ovlaštenog vještaka-statičara koji je obišao sve prijavljene objekte. On je izvršio uvid na terenu i dao svoje mišljenje u pogledu poduzimanja daljnjih radnji.

Građevinski vještak - statičar je obišao ukupno 22 objekta na području Općine Đurmanec. Na sedam stambenih objekata nema većih oštećenja te ista se mogu sanirati samo sanacijom pukotina. Na 11 stambenih objekata su oštećenja malo veća, iz razloga što se pukotine protežu do temelja, ali za to bi trebalo izvršiti detaljniji pregled zgrade (iskop, uvid u stanje temelja, geomehanika),ali je pretpostavka da bi se podbetoniravanjem i stabilizacijom temelja osigurala sigurnost konstrukcije zgrade. 

Za tri stambena objekta je utvrđeno da su stari, dotrajali, slabo održavani, vezni materijal je izgubio svojstva, tako da je potres samo još potencirao već postojeća oštećenja na objektima, za koje nema prijedloga sanacije, jer nije ekonomski isplativo ili tehnički moguće.

Jedan objekt u Putkovcu je pretrpio najveća oštećenja, za bilo kakva daljnja postupanja potrebno je izvršiti pojačan pregled, od pregleda temelja, geomehanike i sl., temeljem čega bi se onda moglo dati mišljenje da li je sanacija uopće moguća i ako da, na koji način.

Općina Đurmanec je informaciju o prijavljenim štetama proslijedila Krapinsko-zagorskoj županiji, čekaju se daljnje odluke po tom pitanju, a u slučaju da bi se osigurala kakva sredstva za određene sanacije objekata od strane Europske unije, države ili KZŽ, Općina će o svemu pravovremeno obavijestiti mještane - podnositelje zahtjeva.

Još članaka iz "Ðurmanec"

Facebook

Predmet na kolniku na autocesti A1 na 7+000 km između čvora DONJA ZDENČINA i naplatne postaje DEMERJE u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program