Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorska tvrtka Vodolim proslavila 50 godina rada: 'U TOP 5 smo vodećih poduzeća u instalacijama u Hrvatskoj'


Šestotinjak uzvanika na svečanosti proslavilo je zajedno sa zaposlenicima i vlasnicima veliku 50. obljetnicu tvrtke Vodolim iz Donje Stubice.

Ovo je građevinsko poduzeće, kao obrt, 1973. osnovao Leopold Brundula, koji je prvu radionu otvorio u dvorištu obitelji Brundula, s osnovnom djelatnošću uvođenja vode i vodovode instalacije te građevne limarije.

Sredinom osamdesetih obrt je preuzeo Krešo Brundula, a devedesetih godina, kada se pružila prilika suradnje na većim poslovima, u obrt dolazi Katarina Brundula, što rezultira još većim razvojem obrta i njegovog stasanja.

Firmu danas vodi Vanja Brundula, a zapošljava stotinjak ljudi. Pozicionirana je u top 5 instalaterskih poduzeća u Hrvatskoj te djeluje na dva tržišta, hrvatskom i njemačkom. Glavni biznis je izrada vodovodnih instalacija te instalacija centralnog grijanja i ventilacije, to je grana građevinskih radova i projekata gdje grade poslovne i javne objekte, zatim inženjering te investicije u stanogradnji kao četvrta, nova grana.

Na svečanosti u Sportskoj dvorani u Donjoj Stubici brojne je uzvanike, partnere, sponzore i prijatelje dočekivao generalni direktor firme Vanja Brundula.

-Povijest i tradicija jako su nam bitni, obzirom da smo moj ti i ja samo jedna od kockica u toj priči. Djed je sve pokrenuo, roditelji nastavili i razvili, a mi smo kao novi tim prilagodili cijelo poduzeće novim izazovima i razvili ga u jednom novom smjeru i dali mu novu energiju. Pokazali smo danas svim partnerima da smo jedno od vodećih poduzeća u instalacijama u Hrvatskoj, da to želimo i ostati i razvijati više građevinski dio priče, gdje vodimo cijele projekte, ali da smo i dalje mala tvrtka za velike projekte – rekao je za naš portal generalni direktor Vanja Brundula.

Uz trenutno stotinjak zaposlenih na dva tržišta, Brundula kaže kako je u planu širenje. – Prilika postoji i u tom smo procesu, na čemu radimo s timom konzultanata, sve s ciljem  kvalitetne priče i kvalitetnih projekata koje ostavljamo iza sebe – rekao je Brundula.

U službenom dijelu proslave, kojega je vodila poznata voditeljica Jelena Glišić, prikazan je kratak film o tvrtki, njezinim počecima i planovima. Obratili su se i na obljetnici čestitali zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek i donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić, koji je u ime Krapinsko – zagorske županije Vodolimu uručio zahvalnicu.

Uzvanike je pozdravio i Vanja Brundula te se u svom govoru osvrnuo na povijest i daljnje ciljeve tvrtke, a potom su mu se na pozornicu pridružili supruga Sementa te otac Krešo i majka Katarina, kako bi potom svi zajedno s djelatnicima tvrtke puhali svjećice na slavljeničkoj torti.

Druženje je nastavljeno uz DJ - a Giuliana, a povodom svog rođendana Vodolim je, uz brojne sponzore koji su osigurali vrijedne nagrade, darivao svoje uzvanice kroz tombolu. Posebno iznenađenje večeri bio je koncert Indire Forze, a za dobru gozbu zasluže su bile ekipe Lojzekove hiže i obrta Gibanica.

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook