Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorke osnovnoškolke pokazale svoju kreativnost na već tradicionalnoj koloniji mladih


Od 2. do 4. travnja u Ernestinovu je održana 21. međunarodna kolonija mladih, na kojoj su sudjelovale učenice Osnovne škole Donja Stubica i Osnovne škole Vladimir Bosnar Stubičke Toplice.

Ove godine Kolonija je po prvi puta organizirana pod vodstvom Male akademije umjetnosti Ernestinovo, uz partnere OŠ Ernestinovo, Općinu Ernestinovo te Likovne udruge „Petar Smajić“. Uz škole iz Hrvatske, sudjelovali su mladi iz Slovenije i Srbije.

Iz donjostubičke osnovne škole sudjelovale su učenice Ema Jagarčec, Lorena Pišković, Franka Huis i Nela Ahmetović u pratnji učiteljice Snježane Štefek – Borovčak, dok su iz topličke škole sudjelovale učenice Alma Beljak, Manuela Klenkar, Doris Matošević i Una Vlahović u pratnji učiteljice Davorke Maček.

Sudionici kolonije među ponuđenim radionicama birali su one u kojima se najkreativnije izražavaju, a kroz radionice su ih vodili vrsni likovni pedagozi i umjetnici.

Svake godine kolonija ima moto koji vodi djecu kroz stvaralaštvo, a ove godine mladi umjetnici stvarali su pod motom 'Avanture kroz zemlju snova'.

Radovi svih sudionika izloženi su na završnoj svečanosti, a uz iznimno bogatstvo stvaranja i razvijana talenta mladih posebnu vrijednost cijeloj priči daje druženje s vršnjacima te su sklopljena mnoga prijateljstva.

Domaćini su sudionicima omogućili razgledavanje Osijeka, a sudionice iz Zagorja istaknule su kako im je zbog niza događanja, ljubaznosti domaćina, razvijanje osobnih talenata te druženja na svim razinama želja sudjelovati i iduće godine. Također, zahvaljuju Gradu Donja Stubica i Općini Stubičke Toplice na financiranju prijevoza.

 

 

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook