Prethodni članak
Sljedeći članak

Više kupača i posjetitelja u zagorskim toplicama, a pozitivan trend očekuje se i u nastavku sezone

Zagorske toplice pobrinule su se i za brojne novitete i što kvalitetniju ponudu


foto: Terme Tuhelj

Prema nekim podacima i informacijama koje se pojavljuju u medijima, prvi dio turističke sezone na Jadranu nije bio najuspješniji. Prema podacima sustava eVisitor, u prvom dijelu srpnja u Hrvatskoj je ljetovao jednak broj turista kao i prošle godine u tom razdoblju, no noćenja je oko 4 posto manje. Zanimalo nas je kakva je sezona u zagorskim toplicama, bilježe li pozitivne rezultate i koliko su zadovoljni dijelom ljeta koje je iza nas.

Novi bazeni i atrakcije

Kako saznajemo, Hotel Matija Gubec unazad 4 godine od ponovnog otvaranja bilježi kontinuirani rast dolazaka i noćenja. - Za ovu godinu planirani rast je od 5 - 10 posto, a isti do sada i ostvarujemo. Cjelogodišnji turizam, kao kod nas u toplicama, je dugoročno održiviji model nego 2-3 mjeseca masovnog turizma, a uz stalno ulaganje u kvalitetu i sadržaj siguran jamac da će se ovakav trend i nastaviti – kaže direktor marketinga hotela Filip Poštek.

Dodaje da bi krajem kolovoza trebala krenuti rekonstrukcija dijela smještajnih kapaciteta, a u planu je i proširenje bazenskog dijela Stubičkih toplica u vidu dva nova vanjska bazena koji su već u fazi projektiranja. Petra Terner iz Terma Tuhelj kaže da su, s obzirom na iznimna kišna razdoblja u svibnju, jako zadovoljni kako se sezona razvija.

- U prvih 6 mjeseci Vodeni planet posjetilo je 98.831 kupač što je 32 % više nego i istom periodu lani. Nastavak sezone ide u istom tonu jer već sada u srpnju imamo 7000 kupača više nego što je to bilo u srpnju lani. Pobrinuli smo se i za novitete na našem kupalištu. Izgradili smo novu atrakciju za djecu, Tuhi Land s brojnim toboganima i prskalicama koja je odlična zanimacija za naše najmlađe goste – navodi Terner.

Podizanje kvalitete

Vodeni park Aquae Vivae i dalje bilježi rast u broju posjetitelja, u lipnju ove godine ostvarili su znatno više dolazaka nego u lipnju prošle godine.

- Po dolascima u srpnju smo na ukupnoj mjesečnoj posjeti od srpnja prošle godine. Moram navesti da su prošlogodišnji lipanj i srpanj radi svjetskog nogometnog prvenstva bili za nas lošiji od očekivanja i plana u broju posjeta, ali ovogodišnja ljetna sezona premašuje i broj posjetitelja iz 2016. i 2017. godine, tako da će ukupni rezultati ove godine zasigurno biti bolji. U cilju zadovoljstva naših korisnika kontinuirano ulažemo u poboljšanje kvalitete naših usluga i edukacije osoblja s obzirom da su svi naši sadržaji prilično novi i da ove godine još nismo planirali ulaganja u nove vodene atrakcije – rekla je Martina Crljen.

- Terme Jezerčica su cjelogodišnji resort koji osim hotela svojim gostima nudi smještaj i u luksuznom kontinentalnom kampu čija je ponuda također vezana za sve sadržaje, odnosno za veliki vodeni park, wellness, spa i bogatu gastro ponudu. Rast ne može biti stalan ako se kontinuirano ne podiže kvaliteta postojeće ponude te ne se ne radi na proširenju kapaciteta u svim segmentima. Obzirom da Terme Jezerčica imaju kontinuiran rast prihoda od oko 15% godišnje unatrag 3 godine, ove godine obzirom na činjenicu da nismo bitno mijenjali cijene niti u jednom segmentu naše ponude, a popunjenost nam je na 82% na razini 12 mjeseci, planovi su postavljeni ovisno o segmentu ponude sa rastom od 5-10% što je do sad i ostvareno – kaže Elvis Pavleković, direktor Termi Jezerčica. 2018. godine Terme su do 15.06. primile 79.800 dnevnih gostiju odnosno kupača dok je ove godine ostvareno 84.400 dolazaka što je oko 6% više nego u istom razdoblju prošle godine.

Sam smještaj je na istoj razini kao i prošle godine, odnosno ostvareno je 15.500 noćenja u prvoj polovici godine. - Ovo će nam biti nulta godina rada kampa koja će biti usporedna i za dalje, a kamp je do sada ostvario nešto manje 3000 noćenja što je također u okviru planiranog rezultata. Bitna činjenica je da je u prvih 6 mjeseci ostvareno ukupno 11% više prihoda nego prošle godine te da je porast prihoda odjela hrane i piće gotovo 13% iz čega možemo zaključiti da je i potrošnja po gostu veća – navodi Pavleković.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook

Na dijelu dionice A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra.Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova. Stožer civilne zaštite donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta p...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program