Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenice OŠ Donja Stubica iskazale se na međunarodnoj koloniji mladih


Učenice Osnovne škole Donja Stubica Ema Jagačrec, Lorena Pišković, Franka Haus i Nela Ahmetović zajedno su s učiteljicom Snježanom Štefek – Borovčak gostovale na 19. međunarodnoj koloniji mladih, koja je održana u Ernestinovu, od 19. do 21. travnja.

Dok su Ema i Lorena stvarale u slikarskoj radionici, Franka se iskazala u filmskoj, a Nela u keramičkoj. Na radionicama su sudjelovala i djeca iz škole domaćina, OŠ Ernestinovo, kao i učenici iz drugih škola, kao iz Hrvatske, tako i iz Slovenije i Srbije.

Nastali radovi posljednjeg su dana druženja ispunili izložbene prostore tamošnje škole, a svojom su kreativnošću i zalaganjem donjostubičke učenice u potpunosti opravdale ukazano im povjerenje da predstavljaju školu, grad i županiju po prvi puta na jednoj takvoj smotri.

Učiteljica Snježana zahvalila je domaćinima na srdačnom i toplom gostoprimstvu, ali i Gradu Donja Stubica koji je omogućio odlazak na koloniju te Stubičancu Mladenu Horvateku, koji je već više od dva desetljeća povezan s Kiparskom kolonijom u Ernestinovu. - Njegovo prijateljstvo s domaćinima, susretljivost i pažnja koju je posvetio kao suorganizator malim Donjostubičancima bila nam je od velike pomoći stoga mu i ovim putem zahvaljujemo – rekla je učiteljica Štefek – Borovčak.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook