Prethodni članak
Sljedeći članak

[ŠTO VAS OČEKUJE U LIPNJU] Stubica fest – urbana, moderna, bogata i raznolika manifestacija za sve generacije

Od 10. do 12. lipnja centar Donje Stubice zaživjet će kroz novu manifestaciju koja će ponuditi koncerte, predstave, radionice, turnire, izložbe i likovne kolonije, sadržaje za djecu i još mnogo toga, a sve uz odličnu gastro ponudu


Proslava Dana grada Donja Stubica ove godine zasjat će kroz novu manifestaciju, STUBICA FEST, koja će se održati tijekom tri dana, 10., 11. i 12. lipnja. U ovu novu i drugačiju, modernu i urbanu manifestaciju u Gupčevom kraju uz inicijatora i glavnog organizatora Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica, uključili su se i brojni subjekti, odnosno udruge, institucije i pojedinci koji djeluju na stubičkom području. Sve kako bi nastao festival bogatog sadržaja, koji će Stubičancima, a vjerujemo i brojnim posjetiteljima, ponuditi nove sadržaje tijekom tri dana održavanja.

Gastro zabavna zona

Stubica fest održat će se povodom blagdana Antuna Padovanskog, zaštitnika Donje Stubice. – Pripremili smo sadržaje koji će se protezati duž cijele kulturno povijesne cjeline središnjeg dijela grada Donja Stubica. Tako da će se program tijekom ova tri dana odvijati kako na velikom parkiralištu iza Župnog dvora, u Ulici Župana Vratislava, tako i u Parku Jure Stubičanca i Parku obitelji Feller – kažu iz Turističke zajednice. Sama manifestacija počet će već u četvrtak, 9. lipnja, kada će se u KTIC-u (kulturno – turističko – informativnom centru) otvoriti izložba slika akademskog slikara Zorislava Drempetića Hrčića (1934. – 2018.). Glavna događanja počinju u petak, 10. lipnja, i to u gastro zabavnoj zoni smještenoj iza Župnog dvora. Na centralnoj bini, koncert će održati Mladen Grdović, a prije njega DaddyCool Band. U subotu, 11. lipnja, slijedi koncert Opće opasnosti, predgrupa biti će Luckyday, a u nedjelju na centralnoj pozornici nastupaju Boss band i Rock band Gretta. Stubica fest donosi u ovu proslavu novi, moderan štih, stoga na ovoj lokaciji više neće biti postavljen šator, bit će to jedna oaza koncerata i dobre svirke, odlične, raznolike gastro ponude smještene u kućicama, a uza sve to i Fun park Sementa.

Tahyjev viteški turnir

Sljedeći punkt na kojem se će odvijati zanimljiva događanja jest Park Jure Stubičanca. Družba vitezova zlatnog kaleža organizira u subotu i nedjelju, 11. i 12. lipnja, Tahijev viteški turnir. Članovi udruge sa svojim će gostujućim udrugama pripremiti bogate sadržaje srednjovjekovne tematike, a naglasak će ovog puta biti na vlastelinu Tahyju, glavnom negativcu velike Seljačke bune, čiji je život vezan uz Stubicu. Viteške borbe, ples i glazba, vojni logor i viteški kampovi, žonglerski nastupi i predstave bit će samo neki od sadržaja, uz koje će se nadovezati srednjovjekovni sajam domaćih OPG – ova te obrta i udruga.

Humanitarni obrtnički lonac i Fellerov kutak

Humanitarni obrtnički lonac uz glazbeni program, održat će se u subotu, 11. lipnja, na Trgu Matije Gupca, ispred Crkve Presvetog Trojstva. Udruženje obrtnika Stubica te predstavnici udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske, složeni u ekipe, predstaviti će svoju regiju autohtonom gastro ponudom, a cjelokupni projekt imat će humanitarni karakter. U subotu i nedjelju bogati sadržaji odvijat će se i u Parku obitelji Feller, uz dječji glazbeni program, slaganje XXL puzli, radionice i pričaonice, izložbu i likovnu koloniju, biti će tu i Jandrankin čudotvorni kutak, nastup Stubičkih mažoretkinja Shelly, štular, mađioničar, žongler na žici, balonko i predstave, kao i punktevi za fotkanje. – Bit će to manifestacija kroz koju će na brojnim punktevima zaživjeti cijeli centar grada, stoga ne propustite svakako posjetiti Stubica fest – pozivaju organizatori.

 

  

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook