Prethodni članak
Sljedeći članak

[STUBIČANCI U MAKEDONSKOM VELEPOSLANSTVU] Početak kulturne i gospodarske suradnje s Makedonijom


Suradnja na području kulture, ali i gospodarstva, dogovorena je prošlog tjedna u Veleposlanstvu Republike Sjeverne Makedonije, gdje je veleposlanik prof. Milaim Fetai ugostio vlasnika Hidraulike Kurelja iz Donje Stubice Stjepana Kurelju i predsjednika Kulturno – umjetničkog društva 'Matija Gubec' iz Gornje Stubice Božidara Sačera.

Susret je inicirao i dogovorio Vedat Zogjani, promotor Albanije, Kosova i Makedonije u Hrvatskoj, ujedno prevoditelj i prijatelj KUD – a 'Matija Gubec'. – S veleposlanikom smo razgovarali o kulturnoj suradnji. Obzirom da je prof. Milaim Fetai studirao politologiju u Zagrebu, gdje je jedno vrijeme i živio, želja mu je, kao i nama, da razvijemo kulturnu suradnju Hrvatske i Makedonije, preko našeg KUD – a. Stoga ćemo, kako nam je rekao, prvom prilikom dobiti poziv za sudjelovanjem našeg društva na nekom od kulturnih festivala u Makedoniji, a i mi ćemo makedonsko društvo ugostiti kod nas u Gornjoj Stubici – rekao je predsjednik KUD – a Božidar Sačer.

Razgovaralo se i o suradnji na gospodarskom planu. Fetai je istaknuo je kako je izuzetno zainteresiran za suradnji s Hidraulikom Kurelja, koja je, preko posrednika, već i prisutna na makedonskom tržištu, no ovoga puta interes će biti usmjeren na vojna vozila, budući da je Makedonija u NATO savezu, a stubička firma ima licencu za opremanje NATO vozila. Na kraju sastanka dogovoreno je kako će veleposlanik uskoro posjetiti stubički kraj koji mu je, kako je rekao, poznat preko Stubičkih Toplica koje je posjećivao dok je studirao i živio u Zagrebu.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook