Prethodni članak
Sljedeći članak

Posjetite zanimljivu izložbu cvijeća koje se izrađuje od neuobičajenog materijala


Nakon što je svojim rukotvorinama sudjelovala na brojnim zajedničkim izložbama, Ana Petrović iz Donje Stubice održat će svoju prvu samostalnu izložbu, na kojoj je izložiti cvijeće koje izrađuje. Orhideje, narcise, ciklame, ruže, makovi, jaglaci, tulipani i božićne zvijezde u raznim bojama iz Ankičinih ruku, laticu po laticu nastaju od hulakopki i žice.

Uz do nedavno pomalo neobičan, ali sve popularniji materijal, ova Stubičanka provodi velik dio svog vremena. – U mirovini sam i imam vremena. Nemam norme, ali kad god mogu radim cvijeće, a malo manje čistim – našalila se Ankica koja kaže kako joj je uz njene unuke koji su joj najveća ljubav i zadovoljstvo, izrada cvijeća nešto uz što se najradije opušta. – Ni sama ne znam kak' sam se zaljubila toliko u to cvijeće. Najljepše mi je kad si sjednem u svoj kutek, sve si posložim i krenem s izradom. To me opušta i ispunjava – kaže.

No, još je, kaže, veće zadovoljstvo kad cvijeće ispadne baš onak' kak' je zamislila. – Svi koji su dobili moje cvijeće bili su zadovoljni. Lijepi je to poklon, pogotovo za nekog kome živo cvijeće ne uspijeva. Jedna žena koja je dobila moju orhideju stavila ju je na svoj prozor, pa je rekla da su se sve susjede čudile kak je njezina orhideja tak lijeka i baš uvijek cvate. Nije im otkrila da nije živa – kaže Ankica. O njezinom smo ručnom radi i rukotvorinama već nekoliko puta pisali, no sada ćemo s veseljem najaviti njenu prvu samostalnu izložbu, koja će biti otvorena u srijedu, 8. ožujka u 19 sati u Kulturno – turističko – informativnom centru u Donjoj Stubici. U prigodnom programu nastupit će ženska izvorna skupina KUD - a Matija Gubec iz Gornje Stubice. Izložbu organizira Gornjostubička udruga Lipin cviet u suradnji sa TZ područja Donje Stubice i Gornje Stubice i Multimedijalnim centrom Stub - klub. Izložba će biti prodajnog karaktera, tako da ćete izloženo cvijeće moći i kupiti.

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook