Prethodni članak
Sljedeći članak

Ove godine DVD Donja Stubica nabavlja vatrogasnu cisternu

Održana je izvještajna skupština društva koje broji 94 člana


Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Stubica održalo je u subotu, 26. ožujka, godišnju izvještajnu skupštinu društva. Društvo broji 94 člana, a prošle je godine proslavilo veliki jubilej, 130 godina od osnutka i djelovanja.

U 2021. imali su i devet požarnih intervencija, kao i one tehničke i mnoge druge, pa je tako zapovjednik Miljenko Sačer, između ostalog, istaknuo i rad s mladima, edukacije vrtićevaca i slično, a održana je i obuka za zvanje vatrogasac.

Nabavljala se i oprema, među ostalim, 15 svečanih muških uniformi i dvije ženske. Donjostubički vatrogasci sudjelovali su nedavno i u akciji gornjostubičkih vatrogasaca prikupljanja pomoći za Ukrajinu. Ove godine u planu je nabavka rabljene vatrogasne cisterne iz Slovenije za 44 tisuća eura.

Skupštini su prisustvovali i predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, kao i predsjednik donjostubičkog vijeća Nikola Boromisa. Zapovjednik Sačer zahvalio je svima koji pomažu rad društva te na pomoći Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, Vatrogasnoj zajednici KZŽ, Operativnom centru, Zagorskoj javnoj vatrogasnoj postrojbi, Policijskoj postaji Donja Stubica te Gradu Donja Stubica.

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook