Prethodni članak
Sljedeći članak

Krenuo novi projekt Kajkaviane SPOJKAJ, pogledajte o čemu je riječ

Projekt vrijedan 465.998,32 kuna provodit će se 15 mjeseci te sufinancirati iz Europskog fonda i Ureda za udruge Vlade RH


Udruga 'Kajkaviana' prošlog je ponedjeljka u Društvenom centru u Fellerovoj zgradi predstavila novi projekt. Nakon vrlo uspješnog projekta Stub – kultura, koji je iznjedrio veliki interes Stubičanaca za raznim tematskim radionicama, ovog puta Kajkaviana će, s partnerima Gradom Donja Stubica i Planinarskim društvom Stubičan, provoditi projekt SPOJKAJ – SPOJI SE ZA KAJ.

Kako kažu iz Kajkaviane, projekt vrijedan 465.998,32 kuna će se u idućih 15 mjeseci provoditi u okviru Javnog poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, a sufinancirat će se iz Europskog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. Projekt će omogućiti daljnje aktivnosti udruga s namjerom pokretanja promjena u lokalnoj zajednici.

– Kroz 15 mjeseci organizirat će se edukativne radionice iz strateškog planiranja i upravljanja kriznim situacijama, poticat će se volonterstvo u lokalnoj zajednici te organizacija volonterskih akcija, stvorit će se kreativno okruženje za učinkovito djelovanje protiv stresa, razvit će se sadržaj za 'viralni' kajkavski rječnik sa slikovnim/govornim prilozima te će se, u konačnici, instalirati scenografski element s QR kodom 'Ispuni grad kajkavskim riječima' – predstavila je projekt predsjednica Kajkaviane Ines Krušalj – Vidas. Na predstavljanju projekta sudjelovao je i donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić koji je dao punu podršku, a nakon konferencija održana je edukativna radionica pod vodstvom dr.sc. Goranke Horjan, muzejske savjetnice i ravnateljice Etnografskog muzeja, u koju su se uključili članovi Kajkaviene i PD Stubičan.

 

 

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook