Prethodni članak
Sljedeći članak

[KREATIVNOST NA DJELU] Stubički parkovi u uskršnjem ruhu


Najkreativniji članovi Stub – kluba u suradnji s Društvom Naša djeca Donja Stubica ponovo su svojim kreativnim prigodnim radovima ukrasili stubičke parkove.

I ove uskrsne blagdane uljepšali su stanovnicima svoga grada, i to veselim likovima, zečevima, pilićima, pisanicama i tačkama s pisanicama, koje su izradili na još jednom ciklusu kreativnih radionica drvom tijekom ožujka i travnja.

Otkada su prije par godina krenule kreativne radionice s drvom, ovi kreativci svojim radovima i aktivnostima već niz godina obilježavaju pojedina godišnja razdoblja, datume i blagdane, pa se tako i ove godine razradila ideja da se sa novim tematskim skulpturama uljepšaju stubički parkovi.

 - Sa svakim razdobljem, blagdanom ili godišnjem dobi nadograđujemo svoje ideje ukrašavanja gradskih parkova novim elementima i uvijek pomičemo granice kreativnosti što još više oduševljava građane, a posebno naše mališane  – ističe Zvonimir Babić, idejni začetnik kreativnih radionica sa drvom.

Nove 'face', koje su izradili članovi DND – a i Stub – kluba pod vodstvom Božice Babić, krase sada Park Jure Stubičanca i Park obitelji Feller, dajući im posebno uskršnje izdanje i atmosferu.

Nastali su od daski, letvi i trupaca, oslikani bojama i decoupage tehnikom, a za obnovljena i obojana gnijezda su se kaširala jaja u čemu su se istakli Veronika Lacković i Borna Pavalić. Atrakciju drvenih tačkica je samostalno izradio Martin Babić koji je na taj način pokazao vještine svoje struke.

Kreativne radionice odvijale su se u okviru programa i projekata koje financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Krapinsko-zagorska županija i Grad Donja Stubica.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook