Prethodni članak
Sljedeći članak

Iz knjižnice najavljuju: druženja s književnicima i putopiscima, predavanja te radionice za najmlađe


Iako za vrijeme protupotresne obnove zgrade u kojoj joj je sjedište Knjižnica Donja Stubica djeluje u privremenim prostorima Doma kulture, to ih ne sprječava da osim kvalitetnog i raznovrsnog fonda, koji se svake godine obnavlja s tisući novih knjiga, svojim članovima, brojnim čitateljima, ali i ostalima neprestano nude brojne dodatne programe.

Edukativna predavanja

Tako su u knjižnici pripremili brojna događanja, kulturna predavanja i radionice tijekom proljeća. Već su i do sada organizirana zanimljiva i vrlo posjećena događanja, poput edukativnog predavanja u sklopu Tjedna mozga, zatim predavanje na temu uzgoja vlastite ishrane i biovrta, a već ovog četvrtka, 30. ožujka u 18.30 sati, održat će se predavanje 'Prirodne metode za poboljšanje zdravlja: Homeopatija i Bachove kapi, koje će održati homeopatkinje i savjetnice za Schusslerove soli Anamarija Tušek – mag. med. tech., Marija Sinković učiteljica autogenog treninga, dipl. odgajatelj i Ivana Margetić, farmaceut. Travanj donosi dva predavanja, prvo je na rasporedu 4. travnja u 19 sati, a održat će ga mr. sc. Mijo Rak pod nazivom 'Kako otkriti istinski kvalitetne ciljeve - putokaze do smisla života'. Bit će tu i književna večer 20. travnja u 19 sati, u sklopu Noći knjige, kada se održava druženje uz književnika Pavla Pavličića te u Donjoj Stubici uvijek vrlo rado viđenu književnicu Julijanu Matanović. Književna večer pod nazivom „Izgubio sam kritičarku, dobio sam ženu“ će se održati 20. 04. 2023. (četvrtak) u 19 sati uz glazbene goste.

Druženja uz književnike i putopisce

I svibanj će, najavljuju iz knjižnice, biti bogat događanjima i druženjima. Tako je već za 4. svibnja organizirana promocija knjige putopisa Damira Šanteka 'Gdje misli nestaju: Putopisne priče sa svjetskih planina, koji će uz 34 putopisa podijeliti s okupljenima i brojne fotografije s putovanja. U susret Danima grada Donja Stubica 16. svibanj u 19 sati donosi predavanje poznate psihologinje Ljubice Uvodić Vranić pod nazivom 'Motivacijom do unutarnje snage i uspjeha', a potom, 25. svibnja u 19 sati, slijedi predstavljanje knjige doktorice Sanje Kovačić 'Ti se, princezo moja, uvijek smij'. - Uz navedeno, nastojat ćemo organizirati i razne pričaonice i igraonice namijenjene našim najmlađima, ali i onima nešto starijima. Prema mogućnostima i zahtjevima naših posjetitelja prilagoditi ćemo i organizirati i ostala događanja – kaže ravnateljica Manuela Frinčić te poziva sve zainteresirane da posjete barem neko od događanja i odaberu nešto za svoju dušu. Istaknula je i kako će nastojati, shodno djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta, organizirati verificirane programe obrazovanja odraslih, tečajeve stranih jezika za djecu i odrasle te tečaj rada na računalu. - Nadamo se da će se u 2023. godini dovršiti obnova zgrade u Novoj ulici 1, kako bi se mogli što prije vratiti u svoj prostor i još više povećati knjižnične i obrazovne usluge za svoje korisnike – zaključila je ravnateljica.

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook