Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] U Donjoj Stubici gradi se najmoderniji hotel, kamp i vodeni park na kontinentu!

Vlasnik Termi Jezerčica najavio je ulaganja od 66 milijuna eura


Kad se završe sve najavljene investicije vrijedne oko 66 milijuna eura u sljedeće četiri godine, Donja Stubica i Krapinsko – zagorska županija imat će najveći i najmoderniji hotel, kamp i vodeni park na kontinentu. Nije to teško za zaključiti, nakon današnjeg obilaska radova koji se trenutno izvode u Termama Jezerčica.

Nakon što su dobile novog vlasnika, istarsku Tvrtku Rudan iz Žminja, Terme Jezerčica krajem protekle godine prošle su remont postojećih soba, wellnesa, zajedničkih prostora i restorana. Bila je to investicija vrijedna oko 7 milijuna eura, rekao je direktor Termi Jezerčica Elvis Pavleković, predstavivši projekt obnove vanjskog dijela kupališta, gdje su u tijeku radovi.

 – U tijeku je rekonstrukcija i dogradnja vanjskih terasa i prostora za konzumaciju jela i pića, kao i gradnja dijela otvorenog vodenog parka na 1100 kvadrata, gdje će biti postavljena velika sprava za djecu od 2 do 15 godina te 200 kvadrata prostora za kupanje za najmlađe – rekao je Pavleković, dodavši kako su vodeni park i hotel za vrijeme trajanja radova otvoreni.

Najavio je i kako bi se uskoro trebalo krenuti s izgradnjom novog hotela. – Nadamo se sredstvima NPO – a i da će naš projekt biti prepoznat od strane Ministarstva turizma, kako bo ovdje niknuo hotel sa 126 soba i nakon toga najveći aquapark na kontinentu za 17 tisuća kvadrata – rekao je direktor Termi Jezerčica te naglasio kako će se uz to obnoviti i dograditi i postojeći kamp. Sve zajedno, do kraja ciklusa investicija 2027. godine, bit će to ulaganja na razini 66 milijuna eura.

Čudimo se koliko od turizma uprihoduje Austrija, pitamo se što oni imaju, a mi nemamo, a nemaju mora. Imaju upravo ono što mi pokušavamo izgraditi ovdje, pravi turizam 365, koji prirodno traje cijelu godinu, što je bitno danas upravo u kontekstu nedostatka radne snage. Mi ovdje imamo sedamdesetak zapsolenih, svi su iz ove županije, a poslovanje 365 dana u godini daje nam kontinuitet,da se na ovaj biznis mogu osloniti lokalni radnici  - rekao je Goran Fabris, član uprave tvrtke Rudan d.o.o. za sektor turizma.

Vlasnik Graciano Rudan rekao je kako je u Termama Jezerčica vidio pravi potencijal za razvoj turizma i dobra ulaganja. – Ovamo me posebno privukla vrhunska termalna voda, čiji je kemijski sastav danas potpuno isti kao i '74. kada je prvi puta rađena analiza, nije došlo do nikakvog fekalnog onečišćenja. Plus ova prekrasna priroda, to je pobjednička kombinacija – rekao je Rudan.

Dodao je i kako situacija na tržištu pomalo otežava, odnosno usporava građevinske radove, stoga bi trenutačni radovi na vanjskom dijelu kupališta trebali biti gotovi do 1. srpnja, a ne do 15. svibnja, kako je prvotno bilo planirano. – Kad završimo ove investicije, očekujemo goste u krugu od sat vremena udaljenosti, ali i iz Slovenije, Austrije i Njemačke, koji nam već sada dolaze – rekao je Rudan.

Istaknuo je i kako su radovi procijenjeni na oko 200 milijuna kuna, stoga se nada bespovratnim sredstvima preko NPO – a, kako bi izgradnja hotela uskoro mogla početi i hotel otvoriti vrata već 2025. godine.

Uz vlasnika, direktora i člana Uprave, radove na vodenom parku, ali i sav dosadašnji 'facelifting' hotela obišli su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar te donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić.

Gospočić je istaknuo izuzetno dobru suradnju s novim vlasnikom. – Imalo smo sreći da je Terme Jezerčica kupila tvrtka koja nije samo došla kao novi vlasnik, već je odmah uložila velika sredstva da se cijeli kompleks digne na jedan viši nivo. To je najveća investicija ovdje do sada, ako govorimo o 66 milijuna eura, takvu je investiciju jedan ovakav mali grad mogao samo sanjati i veselimo se otvorenju novog hotela – rekao je Gospočić.

Čestitke na dosadašnjim investicijama vlasniku tvrtke Rudan d.o.o. uputio je župan Željko Kolar. – Za lokalnu i regionalnu samoupravu ovo je znak da smo dobili ozbiljnog investitora, koji će u Zagorje prenijeti iskustvo i znanje iz najveće turističke destinacije u Hrvatskoj, Istre. S prvim dijelom investicije postojeći hotel, spa i wellness dignuti su na izuzetno visoku razinu, a posebno me veseli izgradnja novog hotela – rekao je Kolar.

 

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook