Prethodni članak
Sljedeći članak

Društveni dom u G. Hruševcu dobio je novu vanjsku stolariju, fasadu, rasvjetu i novi sustav grijanja

Društveni dom u Gornjem Hruševcu, tako je samo jedan u nizu društvenih domova na području Grada Donja Stubica koji je energetski kompletno obnovljen.


Završena je energetska obnova Društvenog doma u Gornjem Hruševcu. Zamijenjena je vanjska stolarija, izgrađena nova fasadjnica, postavljena rasvjeta te ugrađen novi sustav grijanja. Ukupna vrijednost projekta na kraju će iznositi 1.111.903,31 kuna, a samih radova 905.991,31 kuna. Radove je izvodila tvrtka Pludux Art d.o.o., Varaždinska 30 iz Konjščine - rekao je gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić.

Bespovratna
sredstva za obnovu

Grad Donja Stubica je preko natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za projekt energetske obnove  dobio 496.335,11 kuna bespovratnih sredstava. Isti je projekt Grad Donja Stubica prijavio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, po kojem je dobio 180.178,58 kuna bespovratnih sredstava, dok će iz vlastitog proračuna Grad morati izdvojiti ostatak. 

Smanjeni troškovi održavanja i grijanja

Društveni dom u Gornjem Hruševcu, tako je samo jedan u nizu društvenih domova na području Grada Donja Stubica koji je energetski kompletno obnovljen. Sve su to zgrade u koje se nije ulagalo od osamdesetih, kada su izgrađene. Novim sustavom grijanja, s novom stolarijom i fasadnom ovojnicom smanjit će se troškovi na održavanju, odnosno grijanju. Ovom energetskom obnovom bit će dana i jedna nova namjena donjostubičkom društvenom domu koji zbog ove sanacije i kvalitetne obnove ponovo može postati centrom događanja u samom mjestu, za mještane i udruge.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook