Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljena priznanja donjostubičkim vatrogascima za dugogodišnji rad


Smanjenje broja požara, ali i rast tehničkih i ostalih intervencija obilježilo je aktivnosti Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Stubica u prošloj godini, istaknuto je na nedavno održanoj skupštini DVD – a Donja Stubica.

Društvo broji 95 članova, a operativna postrojba 40 vatrogasaca. Lani su imali dvije požarne intervencije te 12 tehničkih, uglavnom zbog vremenskih neprilika. Sudjelovali su u pomoći u organizaciji raznih događanja, a posebnu su pažnju posvetili radu s mladima, stoga dodajmo da vatrogasna mladež ima 24 člana, a pomladak 30.

Na skupštini su dodijeljena i vatrogasna priznanja. Za deset godina rada primili su ih: Magdalena Mordej, Tea Znika, Nikola Stanić i Martin Landripet, za 40 godina Ivan Brezak, za 50 godina Viljem Gudan, a za 60 godina Stjepan Bubanko.

Zahvalu vatrogascima na njihovom radu uputio ja donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić, dok je župnik Ivan Brlečić zahvalio DVD – u na korištenju njihove dvorane za potrebe misnih slavlja, za vrijeme trajanja obnove crkve.

Rad društva pohvalio je i zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić.

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook