Prethodni članak
Sljedeći članak

Čak 350 planinara okupilo se i pješačilo Gupčevim stazama


Uz obilježavanje Seljačke bune i manifestaciju održanu u Donjoj Stubici, Planinarsko društvo 'Stubičan' organiziralo je prošle subote 54. Pohod Stazama Gupčevih puntara.

Okupilo se 350 sudionika, uključujući četrdesetak domaćina koji su se pobrinuli da okrepu domaćim delicijama na startu te u pauzi kod Gupčeve lipe.

U pohodu su sudjelovali članovi brojnih društava iz Hrvatske: HPD Bilogora Bjelovar, HPD Bilo iz Koprivnica, HPD Matica Zagreb, HPD Sokolovac Požega, PD Zagorske steze Zabok, HPD Oštrc Zlatar, HOP Gradina Konjščina, PD Grohot Marija Bistrica, PD Strahinjčica Krapina, PD Stubaki Stubičke Toplice te pojedinci iz Zagreba, ali i Maribora.

Staza je bila duga 12 kilometara, a uspješno su je prošli svi planinari, pa tako i oni najmlađi, zahvaljujući vodičima koji su održavali prikladan tempo.

– Dobili smo puno zahvala i pohvala za odličnu organizaciju te su nam mnogi već najavili ponovni dolazak. Samim time cilj kojeg si je PD "Stubičan" ovim pohodom zacrtao, a to je privlačenje što više planinara i ljubitelja prirode u Stubički kraj – ispunjen – kažu iz PD 'Stubičan' te ističu kako je ovaj pohod u Hrvatskom planinarskom savezu prijavljen i prihvaćen kao jedan kojim se obilježava 150 godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook