Prethodni članak
Sljedeći članak

Bambiji razveselili vrtićke mališane u Donjoj i Gornjoj Stubici


Sedam drvenih bambija krasi dvorište ispred Dječjeg vrtića Bubamara u Donjoj Stubici i sedam bambija mirno “pase” zimsku travu na igralištu Dječjeg vrtića Jurek u Gornjoj Stubici.

Rezultat je to kreativnih radionica sa drvom u okviru projekta Malo drugačije reći – NE! koji je tokom 2022.godine provodio Multimedijani centar STUB-KLUB iz Donje Stubice.

Koncerti bez alkohola i cigareta neafirmiranih glazbenih skupina, osmišljavanje i izrada tematskih brošura, fotostripova i plakata te kreativne radionice u suradnji sa Zajednicom klubova liječenih alkoholičara Krapinsko-zagorske županije  (KLA KZŽ) bili su dio aktivnosti kojima se željelo ukazati na moderne ovisnoti koje okružuju mlade u zajednici. Kako su pojedini članovi zajednice KLA KZŽ vrsni majstori i vješto barataju pojedinim alatima i električnim uređajima željeli su mladima na tematskim događanjima prenjeti svoje znanje i radna iskustva, posebice u obradi drva.

Tako su organizirane kreativne radionice na kojima su se u predbožićno vrijeme izrađivali drveni bambiji koji nisu strani u stubičkom kraju obzirom da je STUB-KLUB i prije 2 godine izradio 30-tak ovakvih skulptura te ih postavio po parkovima Donje i Gornje Stubice. No, mnogo njih je “odskakutalo” po obližnjim šumama i poljima ili stradalo od nepažljivih prolaznika pa je bila ideja da se napravi nekoliko novih skulptura koje će se donirati lokalnim dječjim vrtićima.

Kreativne radionice su se odvijale kroz studeni i prosinac u Parku za ekstremne sportove Polygon u Donjoj Stubici, na njima je sudjelovalo ukupno 12 volontera. “Mladi su učili i usvajali od starijih pojedine kreativne vještine, u ovom slučaju vještine obrade drva, a starijima je bilo drago što mogu svija znanja prenjeti na mlađe generacije” ističe Zvonimir Babić, voditelj projekta.

Na radionicama je izrađeno ukupno 14 bambija koji su se postavilki kod dječjih vrtića u Donjoj i Gornjoj Stubici gdje su ih dočekali veseli mališani koji su im odmah dirali “vuheka, rogeke i noseke” te se veselila što će se imati sa čime igrati vani na otvorenom. Trenutno se na kreativnim radionicama izrađuju hoteli za kukce koji će također biti postavljeni na području stubičkog kraja.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook