Prethodni članak
Sljedeći članak

Zvjezdana Horvatić u Bedekovčini izlaže u spomen na oca ‘u Svemirskim prostranstvima’

Autorica Zvjezdana Horvatić ovu je izložbu posvetila svom pokojnom ocu, prof. Stjepanu Horvatiću, legendarnom profesoru i najdugovječnijem ravnatelju Srednje škole Bedekovčina koji je tu proveo cijeli svoj radni vijek


Izložba ‘𝐔𝐦𝐣𝐞𝐭𝐧𝐨𝐬𝐭 𝐤𝐫𝐨𝐳 𝐬𝐩𝐨𝐣 𝐟𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐣𝐚, 𝐬𝐤𝐮𝐥𝐩𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐢 𝐜𝐫𝐭𝐞ž𝐚’, autorice Zvjezdane Horvatić otvara se sutra u Općinskoj knjižnici i čitaonici u Bedekovčini. Autorica kaže da sa svojim djelima dolazi ‘u moju dragu Bedekovčinu, gdje sam živjela jedan dio mog života; vesele dječje i školske dane.’ Izložba se može pogledati do 9. svibnja, a zbog epidemioloških mjera neće biti službenog otvorenja. Svi zainteresirani mogu je razgledati u radno vrijeme knjižnice: ponedjeljkom i srijedom od 11 do 19 sati, utorkom i četvrtkom od 8 do 16, petkom od 8 do 13 i subotom od 9 do 12 sati. Autorica Zvjezdana Horvatić ovu je izložbu posvetila svom pokojnom ocu, prof. Stjepanu Horvatiću, omiljenom i legendarnom profesoru i najdugovječnijem ravnatelju Srednje škole Bedekovčina koji je tu proveo gotovo cijeli svoj radni vijek. ‘Dragi tata nadam se da si negde u Svemirskim prostranstvima sada sretan, ovo je izložba za tebe u tvojoj voljenoj Bedekovčini, poručuje autorica.

Inače, Zvjezdana Horvatić rođena je u Zagrebu, gdje sada živi i radi. Velik dio djetinjstva i srednjoškolskih dana živjela je u Zagorju, u Bedekovčini, uz koje ju vežu drage uspomene i puno lijepih prijateljstva. Završila je Učiteljski Fakultet u Zagrebu. Još od studentskih dana zanimala ju je fotografija, bavila se amaterski fotografijom u 'Foto sekciji' studenskog kluba KSET u Zagrebu, gdje je završila osnovni tečaj fotografije. Kako kaže: 'Svaka fotografija je jedna priča.' Većina fotografija su fotografije prirode, te fotografije s putovanja. U zadnje vrijeme svoj kreativan duh uz crtanje, usmjerila je na izradu malih kiparskih skulptura od gline. Usavršavala se kroz radionice kiparstva, slikanja i crtanja u Školi crtanja i slikanja Atelier Sellier u Zagrebu gdje je naučila osnove, te na raznim seminarima. Motivi su različiti, voli slobodu izražavanja, te smatra da svako umjetničko djelo ima svoj individualni karakter. Svoje radove doživljava kao svoju intimu, smatra da svaki čovjek, umjetnik vidi i osjeća svojim očima, dodirom, pokretom, bojom. U svakodnevnom radu spaja umjetnost, te znanja i vještine koje je usvojila kroz edukaciju za Ekspresivnu art terapiju. Do sada je imala izložbe u Knjižnicama grada Zagreba, Novi Zagreb u Sloboštini i u knjižnici Voltino na Trešnjevci.Veseli se svakom novom izazovu i suradnji.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

IZVANREDNI DOGAĐAJI: -prometna nesreća na autocesti A3 na 198+000 km između čvora LUŽANI i čvora SLAVONSKI BROD ZAPAD u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;  -teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 na 45+400 km između čvora O...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program