Prethodni članak
Sljedeći članak

Znanstvenim predavanjem o Eugenu Viktoru Felleru započeo bogati kulturni program u Kajkaviani


Jučer je u prostorima Kajkaviane u Donjoj Stubici održano prvo događanje u okviru programske aktivnosti 'Kajkaviane Kultura na recept- program u zgradi ljekarnika Fellera'. Pred ispunjenom dvoranom predavanje pod nazivom Što je Elsa-fluid? To se zna: Eugen Viktor Feller ljekarnik i investitor održale su dr. sc. Stella Fatović Ferenčić, upraviteljica Zavoda za povijest i filozofiju znanosti HAZU i mr. Jasenka Ferber Bogdan, upraviteljica Arhiva za likovne umjetnosti kabineta za arhitekturu i urbanizam.

Prikazavši ukratko svoje 30-godišnje nastojanje da prikupe relevantne podatke o Eugenu Viktoru Felleru i njegovoj nadasve zanimljivoj obitelji kao i o značaju koje je ovaj izuzetan čovjek imao ne samo za Donju Stubicu i Zagreb, u kojima je živio i djelovao u svojim najplodnijim danima, već i šire, profesorice su inspirirale publiku za dodatna pitanja, ali i otvorile temu relevantne valorizacije njegova doprinosa baš Donjoj Stubici i u samoj Donjoj Stubici.

Program Kultura na recept- program u zgradi ljekarnika Fellera pomogli su Ministarstvo kulture i medija, Krapinsko-zagorska županija i Grad Donja Stubica, a na ovom događanju i tvrtka Salvus koja je donirala primjerke monografije Što je Elsa-fluid? To se zna: Eugen Viktor Feller ljekarnik i investitor.

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook