Prethodni članak
Sljedeći članak

Vokalno-instrumentalni koncerti KUD-a 'Ljudevit Gaj' Mače oduševili publiku u Domaslovcu i Poznanovcu

Prekrasni Božićni ugođaj


Kulturno-umjetničko društvo "Ljudevit Gaj" iz Mača oduševilo je svoju vjernu publiku, ali i onu novu, s dva prekrasna vokalno-instrumentalna koncerta koje je održalo u Domaslovcu i Poznanovcu. Božićni ugođaj, prekrasne pjesme, emocije koje su isijavale iz svake izvedbe te nasmijana lica kako izvođača, tako i publike, ostavile su snažan dojam u srcima svih prisutnih.

Prvi koncert ''Poslušajte si vezda", održan 28. prosinca u župnoj crkvi Krista Kralja u Domaslovcu, zaživio je zahvaljujući inicijativi umjetničkog voditelja Mateja Gluščića, koji je župljanin te župe. Izvođači ističu da je svojom posebnom strašću neizmjerno obogatio doživljaj oba koncerta za sve prisutne. Publika ih je dočekala s veseljem, dok su im izvođači odgovorili energičnom izvedbom, a svećenik izrazio želju za ponovnim susretom i obećavši da će ih rado ugostiti i sljedeće godine.

Drugi koncert, 29.prosinca održan je u filijalnoj crkvi Sv. Ivana Pavla II. u Poznanovcu, pružajući pravu glazbenu poslasticu za ljubitelje folklora u vlastitom kraju. Oduševljena publika sa zadovoljstvom je cijenila svaki ton i svaku riječ, zatražila dva bisa, stvarajući jedinstveno iskustvo koje će pjevačima i sviračima zasigurno dugo ostati u sjećanju.

Iako je KUD ''Ljudevit Gaj'' Mače već četiri godine zaredom tradicionalno priređivao vokalno-instrumentalni koncert u crkvi BDV Marije u Maču, ove godine crkva je bila premala za veliki zbor i tamburaški orkestar koji su sudjelovali u izvedbama. Naime, starijoj folklornoj sekciji pridružila se veteranska sekcija pjevača i tamburaša te su mladost, iskustvo, predanost u kombinaciji s odličnim timom voditelja Matej Gluščić (zbor) i Danijel Rožanković (tamburaški orkestar) stvorili poseban duh koncerta, čineći ga jedinstvenom iskustvom za sve prisutne.

KUD Ljudevit Gaj Mače, s ponosom, nastavlja širiti ljubav prema tradiciji i glazbi te ostavlja veliko i neizbrisivo kulturno naslijeđe u našoj zajednici, a svoj sljedeći koncert, onaj plesni, najavljuje već za 13.1.2024. Koncert će okupiti sve generacije folkloraša, od vrtićanaca do veterana, a na pozornici će im se pridružiti i dragi prijatelji, članovi KUD-a ''Kraluš'' iz Stupnika.

Oba koncerta uskoro će biti dostupna na YouTube kanalu KUD-a ''Ljudevit Gaj'' Mače, pa svi oni koji su propustili ili žele ponovno uživati u koncertima, mogu ih pogledati na taj način.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook