Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovogodišnja Krapinska božićna priča posjećenija od svih dosadašnjih


Ovogodišnja, 11. Krapinska božićna priča, bila je posjećenija od svih dosadašnjih, tako da su mnogi odstajali priredbu. Komorni prostor uređenoga podruma župnoga dvora u Krapini odisao je blagdanskom atmosferom i zadovoljstvom publike, koja je uživala u programu što ga je organiziralo Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, uz potporu Grada Krapine. Krapinski župnik, vlč. Davor Štuljan, nije štedio na pohvalama , s kojima su bili suglasni predsjednik Društva, Damir Novina, zamjenik krapinskoga gradonačelnika Ivica Hršak, predsjednik Gradskoga vijeća Mladen Gregurović, gvardijan Franjevačkoga samostana pater Franjo Tomašević i drugi.

A u publici bilo je poznatih lica, doajen kajkavske popevke Hrvoje Hegedušić, umjetnički ravnatelj Festivala kajkavskih popevki Siniša Leopold, glumac Zvonko Novosel, novinarka Radio Sljemena Ana Lacković Varga čija je kćer Katja imala svoj prvi javni nastup, debi, prateći se na gitari i pjevajući popevku „Listek“ iz festivalske 1984. godine.

Program je bio zamišljen izvedbama kajkavskih stihova Katarine Kunštek iz Huma na Sutli, koju je bolest spriječila prisustvovati priredbi, Dragice Reinholz iz Zlatara i doajenke kajkavskog pjesništva, prof. Barice Pahić Grobenski, koja piše zavičajnim bednjanskim govorom. Njihove su stihove dojmljivo kazivali glumci Biserka Ipša i Denis Bosak. Violinistica Doris Tkalčević i Karlo Kukovačec za klavijaturama pratili su raspoložene pjevače, festivalsku doajenku Tanju Mršić,Bojana Jambrošića, Ivana Mihovca Mikija, Ivu Ranogajec Inkret koja je pjevala sa svojom kćeri Ellom, a pjevački debi imala je i prvoškolka Jelena Mara Tušek. U duetu s majkom Gordanom Ivanjek pjevala je božićnu pjesmu „U to vrijeme godišta“. Na gitari pratio ih je „pater familias“ Žarko Tušek. Dakako, najmlađi uvijek pobuđuju simpatije publike.

S iščekivanjem se očekivao nastup studenta glume Lava Novosela, tim više što je za svoj debitantski nastup u Krapini odabrao vokalno zahtjevnu „zagorsku himnu“, Špišićevu „Suzu za zagorske brege“. Besprijekorna izvedba s emotivnim nabojem! Otac glumac, a majka operna prvakinja Ljubljanske opere, Martina Zadro, i redovna profesorica Muzičke akademije u Zagrebu, imali su udjela u uspjelome debiju svojega sina. Program je vodio novinar Željko Slunjski, uz Biserku Ipšu sudionik Krapinske božićne priče od prve godine njezina održavanja. Uz Grad Krapinu održavanje priredbe potpomogli su PEKOM d.o.o., Radio KAJ i obitelj Branka Pernjeka.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook