Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Loborska osnovna škola proslavila 186. rođendan

Učenici su u prigodnom programu pokazali kako su unatoč školskoj godini koja je bila vrlo izazovna, zadržali optimizam, marljivost i zaigrano


Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor proslavila je svoj 186. rođendan. Obilježavanje je ove godine održano na otvorenom, a broj sudionika bio je ograničen. Učenici su u prigodnom programu pokazali kako su unatoč školskoj godini koja je bila vrlo izazovna, zadržali optimizam, marljivost i zaigranost. Održana je i dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim učenicima koji su sudjelovali na školskim, županijskim natjecanjima iz engleskog, matematike, informatike, Lidrano, LIK, Vjeronaučnoj olimpijadi te državnom natjecanju "Čitanjem do zvijezda".

Dodijeljena su priznanja i njihovim mentorima, a ove je godine, na prijedlog Vijeća učenika, od strane učenika proglašen i učitelj godine - učitelj povijesti Marijan Tenšek. Također, dodijeljene su i zahvalnice donatorima, volonterima i ostalima koji su tijekom godine podupirali rad škole.


Za učenike su održana natjecanja na sportskim poligonima, mađioničarsku predstavu održao je Luka Vidović, a učenici su sudjelovali i u online Pub kvizu - sudjelovali predstavnici učenika od 5. do 8. r. i grupa učitelja. Pobijedili su učenici 6.r.

Učenicima je predstavljen i video uradak (crtani film izrađen putem stop animacije) o godišnjim dobima koji su izradili učenici posebnog razrednog odjela - učenici s teškoćama koji se školuju po modelu djelomične integracije.
Za izradu skulptura koje prikazuju Franju Horvata Kiša - kao dječaka, odraslog i u zrelim godinama zaslužni su učenici 8.r. te njihova mentorica, učiteljica Likovne kulture Dragana Palčić. Skulpture će trajno ukrašavati predvorje škole.


Od sljedeće školske godine planira se cijela godina posvetiti putopiscu, Franji Horvatu Kišu po kojem naša škola nosi svoje ime, a neke od aktivnosti bit će izrada i prezentacija autohtonih školskih i loborskih suvenira, otvorenje Francekove "zelene učionice" i sl.


U crkvi Sv. Ane u Loboru povodom Dana škole održan je i svečani koncert učenika glazbenog odjela koji djeluje pri školi, a učenicima je to bio i prvi koncert uživo pred publikom ove godine (ostali su održani online.


Ravnateljica OŠ Franje Horvata Kiša Lobor Tamara Herceg Babić rekla je kako su školsku godinu započeli sa 120 učenika, ali i da se tijekom godine upisali još troje učenika, koju su doselili u Lobor. U Područnoj školi u Petrovoj Gori je 12 učenika. Škola djeluje u jednoj smjeni, a u poslijepodnevnom terminu odvija se nastava osnovne glazbene škole sa 40 ak učenika – rekla je Herceg Babić.

Pri školi djeluje i posebni razredni odjel za učenike s teškoćama koji se školuju po modelu djelomične integracije (trenutno učenici 1. - 8.r.), dio nastave svladavaju u PRO sa edukacijskim rehabilitatorom, a dio u svojim matičnim razredima. U školi se odvija i program za polaznike predškole, a tijekom ove školske godine u poslijepodnevnom terminu odvija se i program igraonice za djecu koji provodi Udruga sv. Ana. Uključeni su u niz projekata: Shema školskog voća i mlijeka kojom se osiguravaju dodatni zdravi obroci za učenike, Zalogajček, Baltazar - pomoćnici u nastavi. Proveli su i dvije volonterske akcije u suradnji sa Udrugom Zagor. Škola je inicijator i pokretač sportskih igara za učenike: Moj prijatelj i ja (jedinstven koncept igara u Krapinsko – zagorskoj županiji, ali i šire).
Čestitke učenicima, profesorima, ravnateljici i cijelom osoblju na rezultatima i trudu koji ulažu u rad, poželjela je i načelnica Ljubica Jembrih.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook