Prethodni članak
Sljedeći članak

U krapinskoj Galeriji otvorena Međunarodna origami art izložba Poetika papira


Sinoć je u Galeriji grada Krapine u nazočnosti veleposlanika Japana Njegove ekselencije Iso Masato svečano otvorena Međunarodna origami art izložba Poetika papira koju je u suradnji sa Hrvatskim i Mađarskim origami društvom organiziralo Pučko otvoreno učilište Krapina, Galerija grada Krapine.

Izloženo je preko 120 radova mađarskih i hrvatskih origami umjetnika među kojima su i radovi Krapinčana Zdenka Sopeka. Otvorenju izložbe nazočili su i kulturni ataše Japana Yutaro Nishida, ravnateljica Instituta Liszt – Mađarskog kulturnog centra, Zagreb Anna Mladenovics, ataše za kulturu Instituta Liszt – Mađarskog kulturnog centra, Zagreb Thuróczy Zoltán, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.

O izložbi je govorila predsjednica Hrvatskog origami društva Sanja Srbljinović Čuček, a otvorio ju je veleposlanik Japana Iso Masato koji je rekao da u Japanu origami ima stoljetnu povijest, istaknuvši da je u svojim počecima, od 13. stoljeća imao veliku ulogu te se tijekom raznih ceremonija koristio simbolično i dekorativno. U prigodnom glazbenom programu nastupio je Ansambl flauta Glazbenog učilišta Elly Bašić iz Zagreba pod vodstvom profesorice Danijele Klarić Mimica.

Pokrovitelji izložbe su Ministarstvo kulture i medija RH, Krapinsko-zagorska županija i Grad Krapina.
Izložba se može razgledati do 18. studenog 2022. godine od utorka - subote od 10,00 – 13,00 sati.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook