Prethodni članak
Sljedeći članak

Bezicirajte datum jer u Zagorje dolazi poznati cabaret


Nakon kazališta Komedija i Lisinskog u kinu Zabok, 18. 4. u 20 sati dolazi: Momčilo Popadić: Ča je život vengo…

Cabaret inspiriran pjesmama, reportažama i prozom legendarnog Momčila Popadića. Čuješ li me je l’ ti drago, Ne budi me mati, Reci mi tiho, tiho, Adio kumpanji, Imala je lijepu rupicu na bradi,.. nazivi su pjesama čije stihove potpisuje veliki Momčilo Popadić. Svaka Popina pisana forma bila je jedno malo putovanje, na kojem bi se na kraju, vrlo često, smijali sebi samima. U svakom kutku njegove kreacije, stajao je čovjek koji samo jednu želju ima – da svoju zvizdu slidi. Popinih aforizama i dosjetki još se tu i tamo sjetimo, no pjesme poput Oprosti mi pape ili Skitnica, i danas su nam na usnama i nerijetko nas sjete da život nije ništa drugo vengo fantažija.

Ova predstava oživljava Popadićeve aforizme i dosjetke vodeći nas kroz splet pjesama koje su na njegove stihove skladali ponajbolji skladatelji hrvatske popularne glazbe, poput Zdenka Runjića i Rajka Dujmića i izvodili velikani scene, pjevači Oliver Dragojević, Meri Cetinić, sastavi Novi Fosili i Metak. Gotovo da nema osobe u ovim krajevima koja ne zna za pjesme ‘Oprosti mi pape‘, ‘Skitnica‘, ‘Tonka‘, ‘Imala je lijepu rupicu na bradi‘ , ‘Čuješ li me jel ti drago‘, ‘Ča je život vengo fantažija‘, ‘Svoju zvizdu slidin‘, ‘Da mi je biti morski pas‘… Sve su nam one u uhu, rado ih pjevušimo jer nas sjete da život i nije ništa drugo vengo fantažija.

“Uvijek mi je drago izvoditi ovaj cabaret, najprije jer jako volim rad Momčila Popadića”, ističe Marjan Nejašmić Banić koji igra u predstavi. “Cabaret je emotivan, duhovit, veseo i publika uvijek jako dobro reagira na njega. Ipak se tu izgovaraju i pjevaju bezvremenski stihovi i rečenice, a prožet je emocionalnošću koje u ovim užurbanim vremenima nema. Ljudi znaju biti baš dirnuti, a neki su i plakali za vrijeme predstave.”

Na svakom gostovanju ove predstave publika pjeva sve pjesme od prvog takta, a uz pokoju sentimentalnu suzu i puno smijeha na kraju uslijede ovacije!

Organizator: Teatar Erato

Igraju: Marjan Nejašmić Banić, Petar Salečić i Bojan Brajčić

Dramaturg: Bojan Brajčić

Producentica: Lidija Ivanda

Još članaka iz "Događanja"

Facebook