Prethodni članak
Sljedeći članak

[PROJEKT 'ZAŽELI'] Završen projekt kojim je zaposleno deset žena iz Zagorja

Projektom je zaposleno 10 žena pripadnica ciljane skupine s područja Krapinsko-Zagorske županije


Protekle je srijede u društvenom domu „Melinšak“ Udruge žena Vrtnjakovec održana završna konferencija projekta „Zaželi“, ukupne vrijednosti 926.050,00 kuna i to sufinanciranih sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Udruga žena Vrtnjakovec iz Krapinskih Toplica, a partneri na projektu bili su Centar za socijalnu skrb Zabok i Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Krapina.

Ciljevi projekta bili su osnažiti radni potencijal teže zapošljivih žena, potaknuti njihovu socijalnu ukjučenost zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, uz povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika, te osigurati njihovu bolju poziciju na tržištu rada.

Projektom je zaposleno 10 žena pripadnica ciljane skupine s područja Krapinsko-Zagorske županije koje su tijekom trajanja projekta pružale potporu i podršku ukupno 60 krajnjih korisnika na području Općine Krapinske Toplice.

Za krajnje korisnike bili su osigurani paketi higijenski potrepština koje su dobivali svaki mjesec, podjeljeno ih je ukupno 720 paketa. Za gerentodomaćice je provedeno obrazovanje odnosno osposobljavanje tijekom kojega su pripadnice ciljane skupine stekla nova znanja i vještine.

 Tijekom konferencije Martina Stepić, koordinatorica projekta, predstavila je rezultate i provedbe aktivnosti projekta te je naglašeno kako su ostvareni svi ciljevi projekta. Konferenciji su prisustvovale načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković i Vesna Hriberski ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koje su pozdravile sve prisutne uz naglasak kako je ovakav projekt hvalevrijedan i da se svakako nadaju novoj sljedećoj fazi projekta. Predsjednica udruge žena Vrtnjakovec Nadica Sinković – Špoljar također je pozdravila sve prisutne i zahvalila svima na suradnji.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook