Prethodni članak
Sljedeći članak

Poznate sopranistice svojim glasovima ispunile gornjostubičku crkvu

Održan je koncert u sklopu 28. Festivala orgulja Heferer


U Crkvi svetog Jurja Mučenika u Gornjoj Stubici u petak, 23. prosinca održan je koncert u sklopu 28. festivala Orgulje Heferer.

Organizaciju Festivala ove je godine preuzela Udruga Kajkaviana, a radi se o nacionalnom festivalu na kojem mladi, ali i afirmirani hrvatski i inozemni orguljaši, uz svoje kolege vokalne i instrumentalne soliste, predstavljaju orguljsku baštinu diljem Hrvatske u sakralnim objektima i reprezentativnim prostorima koji posjeduju orgulje koje je izradila, restaurirala ili održava Umjetnička radionica Heferer.

Tijekom 28. ciklusa održano je nekoliko koncerata u Krapinsko-zagorskoj županiji čime se doprinosi revitalizaciji i očuvanju kulturne baštine, točnije obnovljenih, iznimno vrijednih, povijesnih instrumenata.

Završni koncert ovogodišnjeg ciklusa održan je u Gornjoj Stubici. Zahvaljujući potpori Župe sv. Jurja Mučenika i Općine Gornja Stubica na koncertu su nastupile prvakinja opere HNK-a sopranistica Valentina Fijačko Kobić, sopranistica Josipa Gvozdanić i na orguljama profesorica Josipa Leko.

Prekrasni božićni ugođaj ispunjen tradicionalnim hrvatskim te internacionalnim prigodnim skladbama stvoren je nastupom uvaženih umjetnica, a oduševljena publika dugotrajnim je pljeskom nagradila njihov nadahnuti nastup.

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook