Prethodni članak
Sljedeći članak

POČINJE 'BRANJE GROJZDJA' U PREGRADI: 'Ne dajte da vas kiša spriječi u dobrom provodu'

Samo otvorenje manifestacije prebačeno je na 15 sati, a bit će u vinogradu OPG - a Kraljica u Kostelskom


Prvi je dan manifestacije Branje grojzdja, koja se od 17. do 25. rujna održava u Pregradi.

Kišno jutro nije spriječilo ribolovce, koji ove godine obilježavaju 30 godina ribičkog natjecanja, da se okupe na Jezeru Gorica. Šahovski klub Pregrada od 10h organizira turnir „Najmlajši grozd“ u Lovačkom domu, a za glazbeni ugođaj natjecanja pobrinut će se Glazbena škola Pregrada.


Samo otvorenje manifestacije prebačeno je na 15h u nadi da će kiša prestati, a ovogodišnja svečanost održat će se u vinogradu OPG-a Kraljica Ervina Drenškog u Kostelskom. Kao i svake godine, otvorenje će uveličati tamburaška sekcija našeg KUD-a, bit će tu i Povijesna postrojba Keglevićeva straža te Udruga kostelskih žena sa svojim kolačima. Ponovno će se održati potraga za tajanstvenim grozdom te se veselimo saznati koji će ga sretnik ili sretnica pronaći ove godine.

Na otvorenju će biti i partneri u projektu Small Town European Debates Network iz Bosne i Hercegovine, Francuske i Slovenije koji protekla tri dana borave u Pregradi na završnoj konferenciji. U popodnevnim satima Savjet mladih Grada Pregrade u Gradskoj kavani organizira radionicu Paint&wine, slikanja s vinom, a od 20.30h na Trgu Gospe Kunagorske očekuje vas Večer urbane glazbe uz poznatog hrvatskog gitarista Antu Gelu i bend te pjevače: Ivu Ajduković, Brunu Oberan te Alena Đurasa. - Ne dajte da vas kiša spriječi u dobrom provodu - poručuju organizatori.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook