Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovogodišnji VI. [email protected] održat će se od 28. do 30. listopada u Krapinskim Toplicama

Na programu su tri izvrsne predstave


Ove godine u Krapinskim Toplicama održat će se već VI. po redu [email protected] Uz izvršnu organizaciju Lutajućeg kazališta i Đure Roića, selektor ovog festivala Darko Putar najavljuje predstave koje sve počinju u 20 sati u dvorani Doma kulture u Krapinskim Toplicama.

28. listopada festival otvara Ecija Ojdanić u predstavi „Vla Vla Vlajland cabaret“ za koju tekst i režiju potpisuje Ivan Leo Lemo, a produkcija je Kazališta Moruzgva.
'Ovo je moj četvrti cabaret - kaže režiser, Ivan Leo Lemo - zapravo kolažna forma u kojoj žanrovski kombiniram story telling, stand up, burlesque i mnoge tipično cabaretske postupke kao što su liberalnost, fragmentarnost, apartnost, satiričnost, provokativnost u izboru tema…, kaže Lemo. Ecija Ojdanić za ovu ulogu dobila je nagradu na festivalima u Zaječaru, Zagrebu i Prištini, a u Prištini je nagrađen i Ivan Leo Lemo za režiju. 29. listopada Željko Vukmirica igra monodramu, kojoj je autor i koju igra od 1979. godine, a koju je nazvao 'Povijest moje gluposti'. Vukmirica igra predstavu u vlastitoj produkciji. Najkraće rečeno, riječ je o javnoj autopsihoanalizi, o svojevrsnoj ispovijesti glumca koji posve otvoreno govori o sebi, o svom životu od rođenja pa sve do trenutka kada je izgubio mladenačke i profesionalne iluzije. 30. listopada Pero Juričić predstavit će se najnovijim autorskim projekto 'Po istinitom događaju' u produkciji Max teatra. Ovu toplu i duhovitu priču o sebi, svojem životu i glumačkoj karijeri posvećuje Ivi Serdaru. 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook