Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvorena izložba 16. bjelovarskog salona fotografije Šuma okom šumara

Krapinčanka Marija Hlebec osvojila je Grand prix za fotografiju Fungi plise što joj omogućava da u okviru idućeg salona ima samostalnu izložbu


U suorganizaciji POU Krapina, Galerije grada Krapine i HŠD Ogranak Zagreb u Galeriji grada Krapine je u petak otvorena izložba fotografija 16. bjelovarskog salona fotografije Šuma okom šumara koji je održan u Bjelovaru u lipnju 2021. u organizaciji HŠD Ogranak Bjelovar. U Krapini se izložba fotografija s bjelovarskog salona već tradicionalno održava u mjesecu siječnju te njome započinje i nova izložbena sezona.

Na 16. bjelovarski salon fotografije s međunarodnim sudjelovanjem prijavilo se 45 autora, 2 iz Mađarske, 2 iz Slovenije i 41 domaći autor sa 503 fotografije. Ocjenjivački sud je predložio za nagrađivanje i odabrao za izlaganje 244 fotografije od 43 autora. Fotografije su iznimno za 16. salon pristizale kroz dvije godine budući da se 2020. godine nije održalo odabiranje zbog pandemije i nemogućnosti okupljanja.

Krapinčanka Marija Hlebec osvojila je Grand prix za fotografiju Fungi plise što joj omogućava da u okviru idućeg salona ima samostalnu izložbu. Marija već dugi niz godina sudjeluje na izložbama. Radovi su joj uvijek lijepo ocijenjeni od strane žirija, svake godine njezine radove odabiru za izložbu. Dobitnica je i nekoliko nagrada i pohvala. Prisutne je na otvorenju izložbe pozdravila ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović i članica izvršnog odbora HŠD Ogranak Zagreb Jolanda Vincelj.

O izložbi je govorila kustosica Galerije Vesna Kunštek, a otvorio ju je zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Ivica Hršak. Izložba ostaje otvorena do 24. siječnja 2022., a može se razgledati radnim danom od utorka do subote od 10,00 – 13,00 sati. Ulaz na izložbu moguć je uz predočenje Covid potvrde. 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook