Prethodni članak
Sljedeći članak

Oroslavski trećaši napravili izložbu radova po uzoru na svjetske umjetnike

Izložba je postavljena u Gradskoj knjižnici Oroslavje na dječjem odjelu


'U svijetu likovnih umjetnika' je međunarodni projekt koji potiče dječje likovno stvaralaštvo, istraživanje, maštovitost i dječju znatiželju. Već od prvog razreda učenici Osnovne škole Oroslavje pokazali su velik interes za likovno stvaranje te već drugu godinu sudjeluju u projektu, a za aktivno su sudjelovanje prošle godine dobili i priznanje – europsku oznaku kvalitete.

Tijekom ove školske godine istraživali su  i saznali zanimljivosti iz života izabranih likovnih umjetnika: Romera Brita, Alme Thomas, Yayoi Kusama... Upoznali su se sa svjetski vrijednim i poznatim djelima likovnih majstora. Razvijali su svoje likovne sposobnosti i likovna znanja. Nakon provedene evaluacije, većinu učenika najviše je dojmio  prepoznatljiv slikarski rukopis Pabla Picassa, a od hrvatskih umjetnica razigrana riječka likovna umjetnica Mirna Sišul.

Završnica našeg eTwinning projekta U svijetu likovnih umjetnika 3 obilježena je na najbolji način - izložbom u Gradskoj knjižnici. Dođite i pogledajte ova mala umjetnička dijela  po uzoru na svjetski poznate umjetnike!

Još članaka iz "Događanja"

Facebook