Prethodni članak
Sljedeći članak

Javna pokazna vježba VZO Marija Bistrica:Održana Vatrogasna vježba ''Selnica 2021.''

Vježbu je osmislio zapovjednik VZO Marija Bistrica Velimir Babić


 U subotu je u organizaciji VZO Marija Bistrica, a u sklopu ''Ljeta u Mariji Bistrici'' održana javna pokazna vatrogasna vježba ''Selnica 2021.''. Vježbu je osmislio zapovjednik VZO Marija Bistrica Velimir Babić, a uz sva četiri društva bistričke zajednice (Marija Bistrica, Selnica, Laz i Tugonica-Podgrađe), sudjelovali su i članovi ZJVP Zabok- ispostava Marija Bistrica.

Pretpostavka požara bila je slijedeća: U radionici za popravak i servis autobusa, prilikom vršenja redovnog servisiranja autobusa, došlo je do eksplozije akumulatora. Eksplozija je izazvala požar na motoru autobusa, koji se vrlo brzo širi na karoseriju autobusa i spremnik goriva. Dva zaposlenika koja su radila na zamjeni akumulatora zadobila su opekline i prijeti im opasnost od trovanja dimom i štetnim tvarima, te ih je potrebno hitno evakuirati. Uz sam objekt koji je zahvaćen požarom, u krugu od 50 m, nalazi se više stambenih i gospodarskih objekata, te postoji velika opasnost od širenja požara na susjedne objekte i vozni park autoprijevozničkog poduzeća. U blizini objekta ne postoji infrastruktura hidrantske mreže. U blizini objekta postoji otvoreni izvor vode – kanal uz brzu cestu.

Požar je okarakteriziran kao požar klase A (požari krutina organskog porijekla koje gore pirolitičkim raspadom) i požar klase B (požari zapaljivih tekućina). Na vježbi je sudjelovalo 26 vatrogasaca sa ukupno 8 vozila. Na kraju vježbe zapovjednik VZO Marija Bistrica Velimir Babić, predao je prijavak načelniku Općine Marija Bistrica Josipu Miličkom, koji je čestitao na pokazanoj vježbi i još jednom zahvalio vatrogascima na spremnosti, koju pokazuju u svakodnevnim zadatcima. Čestitkama i zahvalama se pridružio i predsjednik VZO Marija Bistrica i VZKZŽ-e Stjepan Skuliber.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook