Prethodni članak
Sljedeći članak

[NE PROPUSTITE DOZU FOLKLORA] Međunarodni festival u Gornjoj Stubici ugostit će čak 8 društava iz Hrvatske i inozemstva

Ovog vikenda Međunarodni festival tamburice i folklora održat će se na terasi dvorca Oršić


Kulturno-umjetničko društvo 'Matija Gubec' iz Gornje Stubice ponovo, nakon dvije godine pandemijske pauze, organizira tradicionalni Međunarodni festival tamburice i folklora, u Gornjoj Stubici, na terasi dvorca Oršić, i to u dva dana.

Tako će se u subotu, 25. lipnja, održati XIII. Međunarodni festival folklora, s početkom u 20 sati. Nastupit će čak osam društava, pa će tako uz domaćine nastupiti gosti iz Kosova i Slovenije, ali i društva iz Hrvatske te mađarska, ukrajinska i makedonska nacionalna manjina. Predstavit će sve bogatstvo folklora zemalja iz kojih dolaze, odnosno koje predstavljaju, stoga ćete moći uživati u raznolikosti folklora naših susjeda.

U nedjelju, 26. lipnja, na rasporedu je XVIII. Tamburaška večer od 19 sati, na kojoj će nastupiti Tamburaški orkestar KUD – a organizatora, ali i tamburaši gornjostubičke osnovne škole, zatim tamburaši Osnovne glazbene škole pri OŠ Matija Gubec, kao i gosti iz Adamovca. Festival u organizaciji KUD – a Matija Gubec održat će se pod pokroviteljstvom Općine Gornja Stubica, kao i TZP Gupčev kraj.

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook