Prethodni članak
Sljedeći članak

Najmlađe Zabočanke i Zabočane, njih 60, primio je gradonačelnik Ivan Hanžek

To puno znači roditeljima, a djeca će jednog dana biti svjesna tog trenutka. Ovo puno znači i Gradu koji ima titulu Grad – prijatelj djece i trudi se stvarati uvjete za ljepši i ugodniji život mladih generacija u gradu Zaboku, rekao je gradonačelnik Hanžek


Najmlađe Zabočane i Zabočanke, njih 60, zbog epidemioloških razloga podijeljenih u dvije grupe, primio je zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek. Riječ je mališanima rođenim između 1. siječnja i 1. listopada ove godine. Osim tisuću kuna za prvo, 2000 za drugi i 3000 za treće dijete, po prvi put roditelji su za svoje mališane dobili Start paket u kojem je dekica, podbradak, dvije tetra pelene, a na njima se nalazi logo Grada Zaboka, a sve to nabavljeno je od tvrtke s područja Grada Zaboka.


Uz gradonačelnika Hanžeka, mališane i njihove roditelje pozdravila je i predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak. 'Veseli me i ponosna sam na to što je DND prije više od 20 godina pokrenuli tu akciju prvo unutar DND-a, a kasnije i s Gradom. Jako mi je drago što su nakon toga to počeli raditi i ostali gradovi i općine. Ovo je jedan lijepi običaj i veseli me što su se roditelji i mališani danas odazvali u ovako velikom broju. Ono što je posebno važno u Zaboku je da mi zaista svi zajedno vodimo računa o djeci i mladima, veseli nas što se puno mladih obitelji doseljava. To me jako veseli jer znam da ćemo u našim aktivnostima imati puno djece, da će se povećati Zabočki mališani i da ćemo zajedno svi napraviti puno za djecu i stvoriti grad po mjeri djece kao što se to i zahtjeva u našoj akciji Grad prijatelj djece, rekla je predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak.


Takvi susretu su uvijek lijepi. To je potvrdio i gradonačelnik Hanžek. 'Nakon godinu i pol dana kada zbog pandemijskih uvjeta nismo mogli tradicionalno okupljanje novorođenih Zabočanki i Zabočana stekli su se uvjeti da se u ovom trenutku to održi jer to puno znači roditeljima, a djeca će jednog dana biti svjesna tog trenutka. Ovo puno znači i Gradu koji ima titulu Grad – prijatelj djece i trudi se stvarati uvjete za ljepši i ugodniji život mladih generacija u gradu Zaboku, rekao je gradonačelnik Hanžek dodavši da ih i veseli broj novorođene djece i to i onih koji su dugo u Zaboku i rođeni su tu, ali i onih novorođenih koji su Zabočanima postali ne rođenjem, već doseljenjem njihovih roditelja u posljednjih godinu, dvije u grad Zabok. ' To znači da su perspektive rada i razvoja grada osigurane, a postoji i druga strana, a to je pojačano ulaganje u objekte i standarde odgoja, obrazovanja, boravka u dječjem vrtiću kao i boravka slobodnog vremena mladih. No, za to smo izabrani, za to smo se opredijelili i vjerujem da tom zadatku možemo i ubuduće, kao i naši nasljednici, odgovoriti na adekvatan način, rekao je gradonačelnik Hanžek.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook