Prethodni članak
Sljedeći članak

Nadi Jačmenica nagrada publike na Recitalu suvremenoga kajkavskoga pjesništva Dragutin Domjanić

Zagorski pjesnici zapaženi na Recitalu suvremenoga kajkavskoga pjesništva Dragutin Domjanić


Održan je 39. Recital suvremenoga kajkavskoga pjesništva Dragutin Domjanić. Na ovogodišnji recital stiglo je 433 pjesama od 106 autora, od čega je žiri izdvojio 73 pjesme za objavu u zbirci Recitala. U tom odabiru našlo se 8 zagorskih pjesnika, i to: Vladimir Šuk iz Oroslavlja s pjesmom „Fragmentuši z trga“, Željko Bajzba iz Bedekovčine s pjesmom „Gdje ti je domaja“, Đurđa Lovrenčić iz Svetog Križa Začretja s pjesmom „H gruntanju zgubljeni/ A duo si ti“, Nada Jačmenica iz Svetog Križa Začretja s pjesmom „Rasparene živlenje“, Darko Raškaj iz Lobora s pjesmom“ Jen nuovi dan jene živlenje stare“, Kristina Mrkoci iz Zlatara s pjesmom „ Zimske jutre“, Vladimir Podgajski iz Petrovskog s pjesmom „ Vino jado“ i Jasmina Burek iz Oroslavja s pjesmom „Gacija“. Od 73 pjesme izabrane za objavu u Zborniku, nijh 25 izvelo se na svečanosti 39. Recitala, a u tom užem izboru našli su se 3 zagorski pjesnici i to Nada Jačmenica, Đurđa Lovrenčić i Darko Raškaj, čije su pjesme javno izvedene s ostalima.

 

Prema odluci žirija 1. Nagradu dobio je Ivan Kutnjak iz Lopatinca za pjesmu „ Puče me stra dere me stra“ 2. Nagradu dobila je Emilija Kovač iz Čakovca za pjesmu „Egzištencijalni notturno“ čiji naslov pjesme je ujedno i naslov Zbornika s recitala, i 3. Nagradu dobio je Denis Peričić iz Varaždina za pjesmu „Po vetru glas“. Nagrade sponzora dobili su: Slavica Degač iz Novog Marofa za pjesmu „Jena ljubavna“, Slavica Sarkotić iz Lekenika „ Vuzdiganje Bare S.“, Tugomir Orak iz Varaždina za pjesmu“ Osečki nokturno“, Tomislav Ribić iz Varaždina za pjesmu „ Aritmija vesmira“, Biserka Maračić iz Kašine za pjesmu „ Jutre bez glasa“, Lidija Lauš Leščan iz Đurđevca za pjesmu „ Crni labud – vekuvanje““ Aleksandar Horvat iz Ludbrega za pjesmu „Klanjec“ i Goran Gatalica iz Zagreba za pjesmu „Živlenje v egzilu“. Nagradu publike, jednu od najvažnijih nagrada Recitala, dobila je Nada Ječmenica iz Svetog Križa Začretja za pjesmu „ Rasparene živlenje“.

Recital je nadhnuto vodio Dubravko Sidor, pjesme su čitali Ljiljana Bogojević, Zdenko Brlek i Jelena Januš Grbić, a glazbeni interpret na gitari bio je Antun Iveković. 39. Recital suvremenog kajkavsko pjesništva Dragutin Domjanić organiziralo je Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina pod visokim pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, supokroviteljstvom Zagrebačke županije i Grada Svetog Ivana Zelina i uz sponzorstvo stalnih i novih sponzora Recitala.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvora VRPOLJE i čvora PRGOMET (na 343. km ) u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Molimo korisnike za strpljenje. Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Pojačan...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program