Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnica Jembrih: Na čelu s Udrugom Sv. Ana u samom smo vrhu u pružanju socijalnih usluga

'Terapijski pas na zadatku': Udruga Sveta Ana uključena u hvalevrijedan projekt


U sklopu projekta „Širenje usluge uključivanja terapijskih pasa za djecu s teškoćama u razvoju” financiranog iz Europskog socijalnog fonda, u utorak je u Loboru održan edukativno-promotivni program „Terapijski pas na zadatku”.

U okviru projekta djeluje šest terapijskih timova u Hrvatskoj, a jedan od njih djeluje u loborskoj Udruzi Sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije.

Edukativno-promotivne aktivnosti održane su s ciljem senzibiliziranja šire zajednice, a program je započeo okruglim stolom na temu „Pozitivni učinci terapijskih pasa na djecu s teškoćama u razvoju” dok je u drugom dijelu programa prikazan rad psa vodiča i održane su kreativne radionice za djecu.

Načelnica Lobora Ljubica Jembrih naglasila je važnost djelovanja ovakvih udruga na području Općine te provođenja projekata koji olakšavaju djeci s teškoćama svakodnevni život.

– U Krapinsko-zagorskoj županiji i općini Lobor na čelu s Udrugom Sv. Ana, u samom smo vrhu pružanju socijalnih usluga, zamjenjujemo sve nedostatke koje možda imaju državne institucije koje bi trebale pružati usluge obiteljima i djeci, osobama s invaliditetom. Drago mi je da nastavljaju u tom smjeru, a mi ćemo im kao Općina biti podrška u razvijanju svih njihovih usluga – kazala je načelnica Jembrih.

U Udruzi Sv. Ana je terapijski pas Mili, koji Udruzi donosi veselje i toplu atmosferu te svojim korisnicima olakšava snalaženje na radost djece i roditelja.

– Otkad je Mili tu vidljivi su veliki pomaci u napredovanju djece s teškoćama u razvoju. Uz pomoć radnog terapeuta i terapijskog psa djeca se mogu popeti na ljuljačku, ući u bazen s lopticama, a to za njih uistinu velik napredak. To nam dokazuje koliko je dobro uključivanje psa u terapiju i život djece s teškoćama u razvoju, a i njihovih obitelji bilo da je riječ o logopedskim, fizikalnim ili o radnim terapijama – poručila je načelnica dodavši kako će Općina Lobor će uvijek biti podrška i prihvatiti svaku novu ideju na dobrobit svih mještana.

Predsjednica Udruge Sveta Ana Mateja Posarić istaknula je zadovoljstvo što je upravo njihova udruga kroz terapijske timove uključena u ovaj hvalevrijedan projekt dok je predsjednica Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet Mira Katelenić naglasila kako međusobnom razmjenom ideja i promišljanja možemo pružiti pomoć onima kojima je to potrebno, a to su u ovom slučaju djeca s teškoćama u razvoju.

– Na taj način uviđamo koje su mogućnosti da zadovoljimo određene potrebe, bilo da se radi o nekom dječjem vrtiću koji ima djecu s teškoćama u razvoju ili nekoj bolnici, rehabilitacijskom centru ili udruzi koja okuplja djecu i odrasle koja o okviru svog rada provodi terapijske aktivnosti – zaključila je Katalenić.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC1 između izlaza Pojatno i rotora Westgate u smjeru Zagreba.   Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program