Prethodni članak
Sljedeći članak

Matija svira Arsena na Proljeću u Zaboku!

Subota,11. lipnja, ljetna pozornica Krčme Polanović


‘Moram zahvaliti starom što je pisao takvu glazbu.” Prije nešto više od šest godina Matija Dedić osvojio je šest Porina s albumom “Matija svira Arsena”. Glazbeni kritičar Zlatko Gall honorirao je obojicu: “Takvu je posvetu ćaći mogao napraviti samo sin. Ne samo zbog emocija koje su utkane u svaku odsviranu notu ovog intimističkog klavirskog zapisa već i zbog istog genskog materijala. Ili, najjednostavnije rečeno, talenta koji su podijelili Dedići senior i junior.”

Da, ima nešto posebno u tome kad je povezanost veća od same glazbe, kada o nekome znate više od onoga što se da iščitati iz stihova ili notnog zapisa. Matija je odabrao 12 pjesama svog oca i stvorio antologijski album “Matija svira Arsena” koji nakon sedam godina još uvijek nije izgubio na svježini.

Kako to izgleda i zvuči uživo publika će se moći uvjeriti na Proljeću u Zaboku. U pametne mobitele i rokovnike valja upisati subotu, 11. lipnja, mjesto je ljetna pozornica Krčme Polanović. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio. Na dan će koštati 90 kuna.

Proljeće u Zaboku! Kaj je sad pak to?
Proljeće u Zaboku novi je projekt, odnosno niz kulturnih i drugih manifestacija koje se događaju na raznim lokacijama tog lijepog grada. On će ovo proljeće živjeti punim plućima: koncerti, književne i filmske večeri, izložbe, vođene pivske ture, radionice, biciklijada - za svakoga ponešto. Bit će to prilika za druženje, uživanje, širenje vidika i upoznavanje novih ljudi.
Zapratite PUZ na FB: https://web.facebook.com/proljeceuzaboku i IG: https://www.instagram.com/proljeceuzaboku
Proljeće u Zaboku organiziraju Hangtime Agency, Grad Zabok, Krčma Polanović, Pivovara Nova Runda, Udruga GOKUL, Ministarstvo kulture i Hrvatska glazbena unija.
Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

Facebook event: https://web.facebook.com/events/1311272036066812

Još članaka iz "Događanja"

Facebook