Prethodni članak
Sljedeći članak

''Majkina vraštva: vračejne i vračiteli''

Vera Grgac iz Bistre predstavila zanimljivu knjigu u Mariji Bistrici


Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici organizirao je jučer predstavljanje knjige Vere Grgac ''Majkina vraštva: vračejne i vračiteli''. Predstavljanje je održano u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica. Radi se o knjizi koja na jedinstven, duhovit i jezično izvoran način, objedinjuje narodnu medicinu, recepte biljnih i drugih pripravaka te etnografske zapise iz obližnjeg Bistranskog kraja.

Knjigu je izdala Kajkaviana, a predstavili su je sama autorica Vera Grgac i urednica Vlasta Horvatić-Gmaz. Na neki način predstavljanje je ponudilo otkrivanje gotovo zaboravljene riznice znanja, šarmantnih priča i zanimljivih narodnih otkrića. Naši stari možda i jesu živjeli u drugačijem svijetu, no njihova je mudrost skupljana stoljećima te je sigurno da njihovi brojni savjeti vrijede i danas. Vera Grgac je kajkavska pjesnikinja, umirovljena profesorica škole za medicinske sestre te izuzetno vrijedna i entuzijastična čuvarica zavičajne baštine. Članica je Matice hrvatske, Kajkaviane, Društva hrvatskih književnika i više drugih udruga.

Na početku okupljene je pozdravio potpredsjednik Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici Darko Lacković, a na kraju se obratila i predsjednica Kajkaviane Ines Krušelj-Vidas. Predstavljanje knjige ''Majkina vraštva: vračejne i vračiteli'',  organizirano je u suradnji s Općinskom knjižnicom i čitaonicom Marija Bistrica i uz potporu Općine Marija Bistrica.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook